• onze waardering

Recensie: RENS Mijn Lifestyle Guide RECENSIE

Recensie: RENS Mijn lifestyle guide – Rens Kroes

Ben jij benieuwd naar de adviezen van Rens Kroes? En kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Bijvoorbeeld op het gebied van voedsel, ontspanning en gezond en gelukkig leven? Dan is RENS Mijn lifestyle guide zeker iets voor jou.

Dit keer geen kookboek, maar een inspiratieboek. Waarbij ze het toch niet kon laten om een aantal recepten toe te voegen. Zo maakte ik het recept All veggiesalad. Een basisgerecht met allerlei gezonde voedingsstoffen met quinoa, sla, avocado en champignon.

Vol met stijlvolle foto’s van de knappe Rens staat de lifestyle guide. Ook geeft ze enkele quotes, zoals de mooiste: there is no way to happiness, happiness is the way. Aan de hand van verschillende hoofdstukken neemt Rens Kroes je mee in haar lifestyle guide en de weg die zij heeft gevolgd naar een gelukkig leven.

RENS Mijn lifestyle guide is ingedeeld in zeven hoofdstukken: Good vibes, Relax, Food, Beauty, Bewegen, Home en Planet. In Good vibes geeft Rens je advies hoe je bewust kunt leven. Volgens haar is een positieve geest, een positief leven. Ze vertelt je hoe zij haar positiviteit behoudt en geeft je handvaten die haar het beste helpen.

In Relax leert Rens jou te ontspannen. Hoe schud je die spanning van je af, zodat je daarna weer helemaal opgeladen aan de slag kunt gaan?  Een mooi inzicht vind ik dat als je ’s nachts ligt te piekeren, dit komt doordat je moe bent en je brein vatbaarder is voor negativiteit. Rens’ advies: lekker loslaten en gaan slapen dus! Wat mij betreft al voldoende als je je bewust hiervan bent. Zo leer je je eigen lichaam beter kennen en begrijp je meer en meer hoe je negativiteit kunt loslaten.

Ook leer je hoe je heel simpel zelf jouw eigen scrubs kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een coffeescrub, gewoon gemaakt van de producten uit jouw voorraadkastje. Enne zelf vaatwastabletten maken, ja ook dat kan!

Ook geeft Rens je haar favoriete boeken en apps aan het eind van ieder hoofdstuk. Samen met het voedsel speciaal geschikt voor ieder onderwerp. Eet bijvoorbeeld noten voor een instant boost of magnesium om serotonine (jouw geluksstofje) extra aan te maken. Erg inspirerend om te lezen en zelf mee aan de slag te gaan.

En om je helemaal – letterlijk – leeg te maken: detox. Volgens Rens Kroes de manier om weer helemaal vol energie te komen en op te laden. Of ik mezelf hier aan ga wagen, vraag ik me toch af. De adviezen in het boek zijn vooral goede ideeën om mee aan de slag te gaan, maar niet alles is iets voor mij. Zo zie ik mezelf geen eigen gemaakte deo maken en gebruiken en ga ik niet aan de overnight oats.

Heerlijk dus om je eens helemaal te laten adviseren, maar hier nog je eigen ideeën uit te pikken. Een perfect leven wil iedereen, maar hoe pak je dat aan? Ik heb het idee dat met RENS Mijn lifestyle guide er nog meer goede tips zijn bij gekomen om mijn leven nog beter te maken.

Recensie: RENS Mijn lifestyle guide – Rens Kroes

RENS - Mijn lifestyle guide

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  RENS - Mijn lifestyleguide geeft inspiratie voor een bewuste, positieve levensstijl. Aan de hand van vele handige tips, oefeningen en inspiratie leert Rens Kroes je om bewust en puur door het leven te gaan.

  Rens vertelt heel persoonlijk over haar jeugd en over het opgroeien in Friesland. Hoe ziet haar dag eruit en hoe past ze haar drie pijlers - gezonde voeding, ontspanning en beweging - toe? Ook dit boek bevat weer een aantal powerfood-recepten. Daarnaast laat Rens zien hoe eenvoudig je je eigen beauty- en schoonmaakproducten kunt maken.

  RENS - Mijn lifestyleguide speelt in op de toenemende trend om groener te willen leven, kritischer te zijn over je verbruik en gebruik van producten, balans te vinden en goed voor jezelf te zorgen. Mindset en ontspanning zijn naast voeding erg belangrijk voor haar. Verder besteedt zij aandacht aan beweging, hoe je jezelf het beste op- en ontlaadt en hoe je bewust leeft.

   

  Rens Kroes inspireert en bereikt dagelijks meer dan 450.000 mensen, die zij een kijkje geeft in haar Powerfood Lifestyle. In de afgelopen vijf jaar heeft Rens een groot platform opgebouwd en deelt zij haar tips & tricks via persoonlijke blogs, video's en haar vier bestsellerkookboeken. Gezonde voeding, ontspanning en beweging staan centraal in deze levenswijze. Rens is een van de eerste foodbloggers en -vloggers die zich focust op het bereiden en eten van powerfood: onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. Zij is een pionier van de food en lifestyle influencers en onderscheidt zich door haar eerlijke, transparante en positieve mindset.

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen