• onze waardering

Recensie: Oh baby! RECENSIE

Recensie: Oh baby! – Denise Kortlever

In Oh baby! laat Denise Kortlever zien hoe je tijdens je zwangerschap – én nog heel lang daarna – gevarieerd, makkelijk, gezond en vooral waanzinnig lekker kunt blijven eten.

Van snelle maaltijdsalades die goed zijn voor jezelf en je baby tot zalige éénpersoons triple chocolate cookies voor je zwangere cravings. Maar ook lichte powermeals voor als je last hebt van misselijkheid en – heel fijn – zwangerproof sushi, cocktails en filet américain. En wat dacht je van de ideale maaltijden om vast vooruit te koken voor in de drukke kraamtijd? In Oh baby! geen lijstjes met wat je allemaal niet mag, maar juist heel veel verrukkelijke inspiratie om die negen maanden heerlijk door te komen.

Oh baby! is het kookboek speciaal voor zwangere vrouwen, maar ook niet zwangere vrouwen kunnen smullen van dit boek. Terwijl ik door dit boek bladerde kwam ik ontzettend veel lekkere recepten tegen. En ikzelf ben dan toch echt niet zwanger. Denk aan minestrone met parelcouscous, een currybowl of lichte zalmpasta met dillericotta.

Ik maakte allereerst de makkelijke yogadahl met linzen en tomaat. Wat een lekkere en lichtverteerbare maaltijd is dit. Heerlijk af te maken met naanbrood. En erg simpel: gewoon de ingrediënten samenvoegen en laten pruttelen. Door de kruiden smaakt het geheel heerlijk.

Bij ieder gerecht schrijft Denise Kortlever een stukje over haar eigen ervaring met de eetbare creaties. Zo geeft ze bij de yogadahl aan dat ze eerst niet van yoga hield, maar toch het kalmerende effect ervan is gaan zien. Net als yoga heeft ook de dahl een kalmerende factor: volgens Denise voel je je instant zen als je het eet. Of ik dit nou ervaarde, weet ik niet. Het maaltje lag in ieder geval niet zwaar op de maag.

Het tweede gerecht is de maaltijdsoep met wortel. Dit is een erg smakelijke soep met gember en melk. Dit lijkt een vreemde combinatie, maar je tovert een heerlijk dikke soep op tafel waarbij je echte zwangere cravings voor even on hold zijn.

Oh baby! is - naast dat het gevuld is met overheerlijke recepten – ook nog eens voorzien van prachtige fotografie. Bij alle foto’s is er een grijze achtergrond gebruikt en de kleurrijke gerechten spatten van de pagina’s. Je ziet dat Denise Kortlever veel ervaring heeft als foodfotograaf. Verder geeft Denise Kortlever je tips. Bijvoorbeeld tegen zwangerschapsmisselijkheid. Wist je al dat je Fishermans friends moet nemen tegen de misselijkheid? Erg leuk is dat ze haar eigen kennis en ervaring met eten deelt uit haar eigen zwangere periode.

Als je zo lekker mag eten als je zwanger bent, waar wacht je dan nog op?! Ikzelf ben fan van Oh baby! en er staan nog veel maaltijden uit dit mooie kookboek op de planning. Dus zwanger of niet, Oh baby! is gewoonweg een briljante hardcover.

Recensie: Oh baby! – Denise Kortlever

Oh baby!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Oh baby! laat Denise Kortlever zien hoe je tijdens je zwangerschap – én nog heel lang daarna – gevarieerd, makkelijk, gezond en vooral waanzinnig lekker kunt blijven eten.

    Van snelle maaltijdsalades die goed zijn voor jezelf en je baby tot zalige éénpersoons triple chocolate cookies voor je zwangere cravings. Maar ook lichte powermeals voor als je last hebt van misselijkheid en – heel fijn – zwangerproof sushi, cocktails en filet américain. En wat dacht je van de ideale maaltijden om vast vooruit te koken voor in de drukke kraamtijd? In Oh baby! geen lijstjes met wat je allemaal niet mag, maar juist heel veel verrukkelijke inspiratie om die negen maanden heerlijk door te komen!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen