• onze waardering

Recensie: Cheescake RECENSIE

Recensie: Cheesecake – Sabine Koning

Sabine Koning van ‘eat well, travel often’ blog OhMyFoodness lanceert na het guilty pleasures kookboek en reishonger nu haar derde boek Cheesecake. Vijftig recepten voor zoals ze zelf noemt ‘to die for’ cheesecakes. Na een aantal weetjes, tips en basisrecepten voor een bake en no-bake cheesecake volgen de hoofdstukken: double trouble, met een huppeltje, chocolade- & koekjesdieet, fris & fruitig, no bake en effe wat anders. Tot slot volgen nog recepten voor toppings en sauzen, inspiratie voor het bedenken van een eigen taart en eerste hulp voor de cheesecake wanneer die toch net niet helemaal gelukt is. Loopt jou het water al in de mond bij de gedachte aan een red velvet-, prosecco-perzik-, ferrero rocher-, mango-sticky rice-, een bounty cheesecake of aardbeien-cheesecaketruffels met witte chocolade? 

Als groot liefhebber van cheesecake kreeg ik bijna keuzestress want werkelijk alle taarten in dit boek klinken gewoonweg heerlijk. De eerste taart uit Cheesecake die ik bakte, was de variant met stoofperen en kaneel. Hiervoor maakte ik eerst het stoofperen recept, omdat deze als basis dienen en mee gebakken worden in de taart. Het wachten werd rijkelijk beloond want de taart was erg lekker, hoewel deze er minder fraai uitzag. Doordat de stoofpeertjes mee gebakken zijn, waren deze vrij donkergekleurd. Persoonlijk miste ik nog wat kaneel in het roomkaasbeslag. Dit had best wat meer gemogen.

Het tweede recept uit Cheesecake dat ik maakte, was de monchoutaart triffle. Ik ben altijd dol geweest op monchou taart met kersen en deze snelle variant ziet er gewoonweg feestelijk uit. Mooie gelaagde taartjes in glas, een beter dessert kan ik mij gewoonweg niet wensen.

De standaard New York cheesecake en Monchou taart kennen we natuurlijk allemaal. Sabine Koning weet met haar boek Cheesecake maar liefst vijftig bijzonder creatieve taarten neer te zetten, die het hart van menig cheesecakelover sneller laat kloppen. Daarnaast bevat dit boek ook waardevolle tips en achtergrondinformatie om lekker aan de slag te gaan, waarbij succes verzekerd is. Het enige punt van kritiek dat ik kan benoemen, is dat een voorbereidingstijd ontbreekt. Het boek Cheesecake is voor cheesecakelovers echt een onmisbaar en must-have exemplaar.

Recensie: Cheesecake – Sabine Koning

CHEESECAKE

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je kunt tegenwoordig geen lunchroom of koffietent meer binnenstappen zonder dat deze befaamde taart op de menukaart staat. maar zelf cheesecake maken is ook zeer de moeite waard, zéker met de recepten van Guilty Pleasure-koningin Sabine Koning. Alle taarten in dit boek zijn origineel, makkelijk te maken en zien er bovenal spectaculair uit. Van witte chocoladecheesecake met passievrucht en roze tompouce-cheesecake, tot een heuse whisky & bacon-cheesecake en een mango-sticky-rice-cheesecake. Voor ieder wat wils, de ene taart nog goddelijker dan de ander. Graag gedaan!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen