• onze waardering

Recensie: Origin RECENSIE

Recensie: Origin – Jennifer L. Armentrout

Tijdens de bevrijding van Beth en Chris is Katy gevangen genomen door Daedalus. Alleen Katy, niemand anders. Wanneer Katy wakker wordt, krijgt ze te horen dat ze naar Area 51 is gebracht voor verdere onderzoeken. Ze is doodsbang, maar ze kan niets. Er is immers niemand om haar heen die ze kent. Terwijl er op Katy allerlei experimenten worden uitgevoerd, is Daemon vastbesloten haar te redden. Echter gaat dat niet zo makkelijk, omdat ze naar een plek is gebracht die niemand kent. De enige mogelijkheid om binnen te komen is door zelf gepakt te worden…

Origin, het vierde deel uit de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout, gaat vrijwel direct verder waar het vorige deel, Opal, eindigde. Aangezien Opal een minder sterk verhaal had, zou het kunnen zijn dat je verwachtingen van Origin laag zijn. Echter zullen in Origin alle verwachtingen overschreden worden! Hoe slecht Opal was op sommige momenten, zo onwijs goed is Origin. Vaak verwacht je bij het op een na laatste deel van de serie toch dat het boek wat minder is. Dit komt omdat schrijvers er vaak voor kiezen ‘rustiger aan te doen’ met het op een na laatste deel, om zodoende af te sluiten met een knaller (het laatste boek van de serie). Echter is Opal al een knaller van een boek!

Wat anders is dan in de rest van de boeken van deze serie, is dat er dit keer vanuit zowel het perspectief van Katy als dat van Daemon is geschreven. Wanneer het boek start zijn zij niet samen; Katy zit in Area 51 en Daemon thuis. Je zult vooral blij zijn dat Jennifer L. Armentrout ervoor gekozen heeft om vanuit het perspectief van Daemon te schrijven. Je kreeg namelijk nooit precies te weten wat Daemon dacht. Nu is hij zo’n jongen die iets anders zegt dan wat hij denkt. Bijvoorbeeld dat hij Katy in het begin van de serie steeds aan het treiteren was, terwijl hij haar in werkelijkheid onwijs leuk vond. Daarnaast helpt het je een betere band te creëren met het personage. Wanneer Daemon meerdere malen denkt – en wat jij dus leest – dat hij de wereld op z’n kop zou zetten voor Katy, voel je niets meer dan liefde naar hem toe.

In dit deel van de Lux-serie krijg je veel meer te weten over de wereld waar Katy en Daemon mee te maken hebben. Eigenlijk kreeg je voorheen de informatie over de wereld alleen maar te weten vanuit Daemons perspectief, en van de mensen die dicht bij hem stonden. Wellicht dat je je toen niet af vroeg of dit wel helemaal objectief was, maar daar ga je in dit deel wel bij stil staan. Hoe een wereld in elkaar steekt, en wie goed en wie slecht is, kan voor de een anders zijn dan voor de ander. Daarom was het heel interessant om nu ook de andere kant, de kant van de ‘slechteriken’, te weten.

Wat tevens anders is in Origin vergeleken met de andere delen, is dat er veel meer gebeurtenissen plaatsvinden. Wanneer Katy gevangen genomen wordt zal je wellicht bang zijn dat het verhaal van dit boek een replica gaat zijn van het vorige deel. Dat boek ging namelijk over de bevrijding van Beth. Alhoewel zeker het eerste gedeelte van Origin gaat over het bevrijden Katy, lijkt dit boek totaal niet op het vorige deel. Er worden nieuwe personages geïntroduceerd en je leert meer over de wereld van de Luxen. En nog veel fijner: er vinden onwijs veel plotwendingen plaats gedurende het boek. Het wordt dus niet, zoals in Opal, enkel voor het einde bewaard. Hierdoor wordt het verhaal zelf zeer spannend en interessant gehouden, want wie weet welke onthulling later wordt gedaan. Natuurlijk is het einde, de ultieme cliffhanger, legendarisch. Deze cliffhanger is enorm en overtreft alle cliffhangers uit vorige delen!

Als Origin een voorproefje is op het laatste deel van deze serie, staat ons iets heel groots te wachten. Dit boek is geweldig! Je voelt je verbonden met de personages en de ene na de andere onthulling wordt gedaan. Door de immens bizarre cliffhanger helemaal op het einde, zal je niet kunnen wachten op het laatste deel.

Recensie: Origin – Jennifer L. Armentrout

Lux - Origin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Origin' is het vierde deel in Jennifer L. Armentrouts Lux-serie, waarin Daemon en Katy van elkaar gescheiden zijn geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden - hij zou zelfs zijn eigen soort verraden. Ondertussen doet Katy, omringd door de vijand, wat ze maar kan om te overleven. Ze is doodsbang, maar wat kan ze doen? Nu de Lux-serie de ontknoping nadert, wordt het verhaal alleen maar spannender. Jennifer L. Armentrout heeft met 'Origin' een pageturner vanjewelste geschreven.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen