• onze waardering

Recensie: Slaves - Dante 2 RECENSIE

Recensie: Slaves: Dante 2 – Miriam Borgermans

Dante 2 is het vierde boek uit de Slaves-serie van Miriam Borgermans. In deze serie wordt om en om het verhaal van Raven en Dante verteld.

In Dante 2 lees je dat Raven en Dante elkaar kennen en komt Dante er achter dat zij degene is die hij naar het reservaat gestuurd heeft. In de vorige boeken hebben we gelezen dat Dante een onderzoek doet naar de moord op de meester van Raven. Hij weet wie de moord gepleegd heeft, maar wijst onder druk iemand anders aan. In het dossier stond Raven onder een andere naam en daardoor weet Dante niet dat zij nu opgesloten zit in het reservaat. Als hij hier achter komt gaat hij haar proberen te bevrijden. Zijn vrienden proberen hem hierbij te helpen, maar lukt het ze ook?

Miriam Borgermans begint het verhaal gelijk waar het in Dante 1 geëindigd was. Ze heeft met haar schrijfstijl de lezer gelijk in de juiste stemming gebracht. Het verhaal is van het begin tot het eind spannend. Door de vorige boeken weet je al wat het verhaallijn is. Ondanks dat het één verhaal is die in alle boeken beschreven staat, is het niet langdradig. De personages worden ook in dit boek weer op een goede manier neergezet.

De afwisseling van Raven en Dante sluit op een perfecte manier op elkaar aan. Het is daarom ook raadzaam om eerst de andere delen te lezen, voor je Dante 2 gaat lezen.

Miriam Borgermans beschrijft de situaties op zo’n manier alsof het lijkt dat je er zelf bij bent. Je zit de hele tijd midden in het verhaal en leeft mee met de hoofdpersonen. De personages zijn ook in de andere boeken beschreven, daardoor heb je als het ware al een band opgebouwd met de personen en hoop je dat het goed gaat.

Dante 2 is geen voorspelbaar boek. Het gaat ook weleens mis en er gaan mensen dood waarvan je het niet verwacht. En ook dit keer zijn er weer 550 bladzijden vol energie en fantasierijke gebeurtenissen beschreven. Het is daarom een superleuke serie om te lezen.

De fantasierijke belevenissen die Dante meemaakt worden op een mooie manier beschreven, zodat je het gevoel hebt dat je er bij bent. Je zit dan ook op het puntje van je stoel tijdens de achtervolgingen. Doordat het een verhaal is uit het jaar 2558 zijn vervoersmiddelen en andere voorwerpen beschreven die wij in onze tijd niet kennen. Ook in dit boek heb je weer een duidelijk beeld gekregen van deze items. Achterin het boek zit een verklarende woordenlijst. Dit kan nuttig zijn omdat er veel woorden beschreven staan die wij in onze tijd niet gebruiken.

Het verhaal eindigt met een spannende plot waarbij je verwachtingsvol uitkijkt naar het vervolg.

Door de continue spanning en goede verhaallijn, krijgt Dante 2 van mij 5 hartjes.

Recensie: Dante 2 – Miriam Borgermans

Slaves 4 - Dante 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een nieuw deel in de beklemmende serie. Raven en Dante zijn los te lezen. De wrede toekomstwereld is gebaseerd op de huidige maatschappij. Voor young adults.
  Dante is als slaaf in de handen gevallen van Cym. Ze wil hem breken, maar hij vecht terug. Dante realiseert zich dat zijn lot verweven is met dat van Raven, én dat zijn keuzes de aandacht trekken van het gevaarlijke en mysterieuze Bastion. Diep onder de grond bereidt Dante zijn weg naar boven voor. Maar wat als hij wraak kan nemen, en er misschien dingen bestaan die belangrijker zijn dan wraak?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

 • De Griekse dochter - Soraya Lane

 • De verdwenen meisjes - Kate Hamer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen