• onze waardering

Recensie: Easy Vegan 2 RECENSIE

Recensie: Easy Vegan 2 – Living the green life

Als we praten over een aantrekkelijke, zomerse, ‘lekkere’ cover zal je gelijk denken aan Easy Vegan 2 van Living the green life. In dit kookboek probeert Sanne iedereen in 2020 minstens één keer per week plantaardig te laten eten. Een supermooi doel. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook het milieu.

De aantrekkelijke vormgeving van de cover is in het hele design van het kookboek doorgetrokken. Elk recept ziet er daardoor stuk voor stuk verrukkelijk uit en springt bijna van de pagina, zodat je het allemaal uit wil proberen. Je kan zien dat er goed nagedacht is over de lay-out van de recepten, want de ingrediënten zijn ingedeeld op topping, saus en main dish. Daarnaast staat er netjes bij voor hoeveel personen het recept is, waarvoor het recept is bedoeld: ontbijt, lunch, diner of snack, wat de bereidings-/wachttijd is en of er eventuele allergieën in zitten, zoals gluten of noten. En het recept is opgedeeld in een stappenplan. Kortom: helemaal compleet.

Voorin het boek is een omrekentabel toegevoegd van millimeter, cup en gram. De recepten zijn niet ingedeeld op maaltijd, maar op plek waar het recept vandaan komt: Europa, Midden-Oosten, Azië, Oceanië, Zuid-Amerika of Noord-Amerika. Voor Afrika was in dit kookboek van Living the green life helaas geen plek meer. Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een ervaring in een stad in dat werelddeel. Dit geeft het een persoonlijk tintje.

Als ik in het hoofdstuk Azië aangekomen ben kom ik het gerecht Rendang-kokoscurry tegen. Door de prachtige foto ziet het er zo aantrekkelijk uit dat ik het besluit uit te proberen. Tegenwoordig is de plantaardige kip makkelijk in de supermarkt te verkrijgen en ook de andere ingrediënten heb ik zo gevonden. Wel verbaas ik me erover dat niet elke currypasta veganistisch is. En dit blijkt dan ook nog een hele opgave te zijn om te vinden. Gelukkig is het eindresultaat absoluut de moeite waard.

Als tweede besluit ik te stoppen in Zuid-Amerika waar ik de Arepas uitprobeer. Hier realiseer ik me ineens dat je producten als mayonaise ook moet vervangen met een plantaardige versie, helaas staat daar nou net geen basisrecept van voorin het kookboek (wel van onder andere hummus, kaassaus en ketchup). Als je voor één keer per week voor al dit soort producten een veganistische versie in huis moet hebben, krijg je wel een overvolle (koel)kast. Van het Arepas recept vind ik de vulling van onder andere zilvervliesrijst, paprika en plantaardige mayo erg lekker. Helaas is ook dit maisbroodje, wat bij plantaardig recepten vaker voorkomt, erg droog. Gelukkig is de vulling ook erg lekker op normaal brood.

Als je besluit dat je vaker of helemaal plantaardig wil eten is het kookboek Easy Vegan 2 een goede optie. Het doel waarvoor het kookboek in het leven is gebracht is zeker na te leven. Er staan een heleboel recepten in, waarvan ik er zeker nog wel een paar wil uitproberen, zoals de Nori rolls. In de lay-out van de recepten mist geen enkel punt en de ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt te verkrijgen. Voor onder andere ketchup krijg je een basisrecept aangeleverd, zodat je het zelfs zelf kunt maken.

Easy Vegan 2 van Living the green life krijgt van mij vijf hartjes.

Recensie: Easy Vegan 2 – Living the green life

Easy Vegan 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ook op zoek naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness? Met Easy Vegan 2 van Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt is. En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de coolste vegan foodie capitals. Van vegan Aussie barbecue, Californian summer rolls of old school UK veggie brekki. Heb je eenmaal door hoe easy vegan is, dan is de keuze zo gemaakt: Living the Green Life, minimaal een keer per week!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een lang bewaard geheim - Maria Nicolai

 • Meisje zonder hoop - Michael Robotham

 • Waar de wind de aarde raakt - Ilaria Tuti

 • Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

 • De ogen van Osiris - Oliver Potzsch

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen