• onze waardering

Recensie: Willy Boem en de Duistere Cowboy RECENSIE

Recensie: Willy Boem en de Duistere Cowboy – David Vlietstra

“Willy stond oog in oog met de Duistere Cowboy, die door sommigen in Sunshine een gevaarlijke gek werd genoemd. Maar Willy was niet bang. Ten eerste niet omdat de Duistere Cowboy helemaal niemand kwaad had gedaan. Hij had alleen twee grote houten borden langsgebracht.” - (pag. 63).

De tienjarige Willy woont in het kleine en rustige dorpje Sunshine. Wanneer er plotseling een mysterieuze cowboy opduikt die de inwoners opschrikt begint er voor Willy en zijn vriendinnetje Zerelda een spannende zoektocht. Wie is deze zwarte cowboy op zijn zwarte paard, en waarom laat hij grote houten figuren achter?
Waar hun avontuur eerst enkel een zoektocht lijkt te zijn naar dit onbekende figuur, en zijn geheimzinnige houten borden, blijkt dat hen een nog grotere taak te wachten staat.
Willy en Zerelda zullen Sunshine van onheil moeten redden, maar de tijd dringt!
 

Willy Boem en de Duistere Cowboy is het tweede deel in de reeks verhalen over Willy Boem. David Vlietstra weet op een pakkende en duidelijke manier een spannend verhaal neer te zetten. Door spanning af te wisselen met humor wil je als lezer graag verder lezen en de opstapeling van raadsels maken niet alleen Willy maar ook de lezer nieuwsgierig. Elk antwoord brengt een nieuw raadsel omhoog en afgewisseld met verhalen over de inwoners van Sunshine, kom je stapje bij stapje steeds meer te weten over de duistere cowboy.
Door de humor die verwerkt zit in de verschillende avonturen blijft het boek makkelijk en luchtig om te lezen, en verveelt het geen moment.


Willy Boem en de Duistere Cowboy is voornamelijk gericht op kinderen en is geschikt om te lezen vanaf ongeveer 9 jaar. Desondanks was het ook voor mij een leuk boek om te lezen, en ik kan me dus voorstellen dat ook ouders zich stiekem net zo zullen vermaken tijdens het voorlezen. Bovendien lukt het David Vlietstra om naast de grappige avonturen van Willy, de jonge lezers ook nog wat bij te brengen. Het gebruik van spreekwoorden en hier en daar wat Latijn (die overigens altijd extra worden uitgelegd) is een leuke en handige manier om kinderen wat extra’s te leren.

Ook als je het eerste deel van Willy Boem niet gelezen hebt is het verhaal makkelijk te volgen. Oude en nieuwe karakters worden geïntroduceerd, en dankzij deze mooie beschrijvingen kan de lezer zich makkelijk identificeren met de verschillende karakters. De grappige illustraties van Chris Vosters zijn een leuke toevoeging en zorgen er voor dat het verhaal nog meer tot leven komt. Bovendien geven ze je ook een extra idee van de wereld en tijd waarin het verhaal zich afspeelt.


Willy Boem en de Duistere Cowboy is een levendig en grappig boek waar kinderen zich zeker mee zullen vermaken. Door het makkelijke taalgebruik kan het zelf gelezen worden, al werkt het zeker ook als spannend voorleesboek! Het boek is een absolute aanrader voor kinderen die van stoere en spannende verhalen houden!

Recensie: Willy Boem en de Duistere Cowboy – David Vlietstra

Willy Boem 2 - Willy Boem en de duistere cowboy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het tweede boek over Willy Boem is opnieuw een spannend én grappig verhaal boordevol leuke illustraties. Voor cowboys en cowgirls vanaf 9 jaar.
  Het rustige stadje Sunshine wordt opgeschrikt door een geheimzinnige cowboy, die met veel bombarie een grote houten worst op een druk kruispunt neergooit en dan weer verdwijnt. Wat heeft dat te betekenen? De tienjarige Willy gaat samen met een vriendin op ontdekkingstocht. Wanneer zij de ware identiteit van deze Duistere Cowboy leren kennen, beseffen ze dat de tijd dringt. Om een ramp te voorkomen, moeten ze snel in actie komen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen