• onze waardering

Recensie: Natuurlijk! Langer gezond RECENSIE

Recensie: Natuurlijk! Langer gezond - Anne Marie Reuzenaar

Natuurlijk! Langer gezond is een informatief kookboek dat geschreven is door Anne Marie Reuzenaar. Het is geen dieetboek of kookboek maar eerder een handleiding om gezonder te gaan leven.

Zo bevat het boek bijvoorbeeld 10 stappen om gezonder te gaan leven en een lijst van voeding die ook als medicijn kan dienen. Verder vind je er ook enkele weekmenu’s in terug, om af te vallen maar ook om gezondere darmen te krijgen, om langer gezond te blijven etc. Kortom een soort van bijbel over jouw gezondheid en de impact van voeding daarop.

Omdat het geen traditioneel kookboek is, start het boek eerst met enkele informatieve hoofdstukken en in de helft van het boek beginnen de recepten. De info die in het boek staat is erg interessant en volgens mij ook erg bruikbaar als je wat ouder wordt. Gezonde voeding kan het ouder worden namelijk vereenvoudigen en ervoor zorgen dat je minder last krijgt van kwaaltjes.

De recepten in Natuurlijk! Langer gezond zijn vanzelfsprekend erg gezond maar soms ook wat vreemd. Ze bevatten vaak erg veel ingrediënten en ik moet toegeven dat mij dat soms wat afschrikt. Je moet namelijk veel in huis halen en uiteindelijk overal maar kleine beetjes van gebruiken waardoor je kasten al snel overvol zitten.

Aan de andere kant komen de ingrediënten ook wel regelmatig terug dus als je echt de menu’s uit dit boek volgt, heb je meteen een voorraad van de meest gebruikte ingrediënten in huis. 

Wat ik erg handig vind zijn de afkortingen die bij elk recept staan. Zo weet je of het recept glutenvrij, koemelkvrij, vegan, koolhydraatbeperkt, enzovoort, is. Toch ontdekte ik dat dit niet altijd klopt, zo staat er bij een recept dat spelt bevat, dat het glutenvrij is. Dit klopt absoluut niet want spelt bevat wel gluten, dit kan dus best nog eens gecontroleerd worden.

Uit alle recepten koos ik de bramenconfituur en frozen yoghurt om uit te testen.

Homemade bramenjam

Confituur wordt in ons gezin wel vaker zelf gemaakt. Meestal op de traditionele manier dus ik was wel benieuwd naar de gezondere versie. In deze confituur zit er chiazaad en gebruiken ze zoetstoffen in plaats van suiker. 

Qua smaak was er niet heel erg veel verschil, je maakt hem zo zoet als je zelf wil en hij is erg lekker op een boterham of in yoghurt. De bewaartijd van deze jam is wel een stuk minder lang als die van normale jam maar als je telkens een kleine hoeveelheid maakt dan is dit niet erg.

Frozen yoghurt

IJs of frozen yoghurt zag ik niet meteen als een product dat tot gezonde voeding behoort maar blijkbaar kan het dus wel. Met bevroren frambozen en natuuryoghurt maak je in een handomdraai een gezond dessert.

Het is echt een gerecht dat op 5 minuten klaar is, dus je kan dit snel maken wanneer je er zin in hebt. Omdat het ook weinig calorieën bevat is het een verantwoord dessert waar je heerlijk van kan genieten zonder je ergens schuldig over te moeten voelen.

Natuurlijk! Langer gezond krijgt van mij 3 hartjes. De informatie in het boek is erg interessant maar wel vooral bedoeld voor iets oudere mensen bij wie de ouderdomskwaaltjes beginnen. De recepten zijn vaak net iets specialer of bevatten veel bijzondere ingrediënten en zijn daarom soms niet iets minder mijn ding. Maar mensen die hun voeding op deze manier willen aanpassen kunnen hier volgens mij wel veel informatie en ideeën uit halen.

Recensie: Natuurlijk! Langer gezond - Anne Marie Reuzenaar

Natuurlijk! Langer gezond

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Waarom gaat je lichaam haperen als je ouder wordt? Hoe kun je met een gezonde leefstijl voorkomen dat je langdurig pillen moet slikken?
    Op deze en andere vragen krijg je antwoord in Natuurlijk! Langer gezond, het informatieve kookboek van Anne Marie Reuzenaar. Hierin ontdek je hoe je je genen te slim af kunt zijn en tot op hoge leeftijd gezond kunt blijven. Je bent nooit te oud om je leefstijl aan te passen, maar er jong mee beginnen is zeker een pre.
    In het 10-stappenplan vind je voedingstips en vele adviezen over het gezond houden van je darmen, het remmen van ontstekingen, hormoonbalans, goed slapen en ontstressen. Daarnaast bespreekt Anne Marie natuurlijke oplossingen bij 25 aandoeningen, zoals blaasontsteking, haaruitval, brandend maagzuur, hoge bloeddruk en botontkalking. Een handig zelfhulp boek, waarbij geen pillen maar voeding en leefstijl worden ingezet als medicijn.
    Met de ruim 120 heerlijke, veelal mediterrane, recepten, diverse week- én dagmenu's kun je direct aan de slag!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen