• onze waardering

Recensie: Het interview – Pat Donnez RECENSIE

Recensie: Het interview – Pat Donnez

Twee vrouwen, een zelfde soort ervaring. Als de wereldberoemde kunstenares Elisabeth Moriau van de ene op de andere dag uit de spotlight verdwijnt vraag iedereen zich af wat er aan de hand is. Stephanie Hall, een journaliste, is altijd al geïnteresseerd geweest in haar verhaal en nu krijgt ze de kans van haar leven: een interview. De cover van het boek Het interview, feloranje met twee paar vrouwenbenen tegenover elkaar, valt in ieder geval op in de boekhandel.

Stephanie Hall lijkt het perfecte leventje te hebben: een man, een dochtertje en een geweldige baan waar ze de wereld voor over mag reizen. Al snel blijkt er echter meer aan de hand: een ervaring die haar verbindt met Elisabeth Moriau. Door het hele boek weet je dat er iets niet klopt, en eigenlijk raad je het ook al ergens op de eerste bladzijde, maar de bevestiging krijg je pas op een van de laatste bladzijde. Het was wel fijn geweest als het ‘probleem’ wat meer een mysterie was geweest.

Elisabeth Moriau is het grootste deel van Het interview een groot mysterie. Ze blijkt nogal grote moodswings te hebben. Dan wil ze het interview wel en vertelt ze alles en het andere moment klapt ze dicht en stuurt ze Stephanie weg. Ze is nogal een moeilijk figuur, dat niet helemaal weet wat ze wil.

De schrijfstijl van Pat Donnez leest lekker weg en is vrij simpel. De zinsbouw is niet ingewikkeld en door het weinig aantal pagina’s, 143, heb je het boek zo uit. Wel is het af en toe verwarrend wie van de twee vrouwen nou precies wat zegt. Doordat het grootste deel van het verhaal zich afspeelt in interviewvorm is het ook zo opgeschreven. Door middel van een streepje voor de zin is er aangegeven dat de andere aan het woord is. Echter valt het verschil tussen gesproken zinnen en de verhalende zinnen hier en daar ook weg, waardoor je na moet gaan denken of er iets gezegd of vertelt wordt.

Het interview van Pat Donnez leest makkelijk weg, de twee vrouwen zijn intrigerend, maar hun problemen wel heel makkelijk te voorspellen. Het boek krijgt van mij vier hartjes.

Recensie: Het interview – Pat Donnez

Het interview

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    - Weet je nog wanneer je dacht: nu wil ik verdwijnen?
    - Dat moment, Stephanie, staat voor eeuwig in mijn hoofd gegrift.
    - Er is zoveel over gespeculeerd, Elisabeth. Mogen we na al die jaren niet eindelijk weten hoe dat in zijn werk is gegaan?
    - Acht je het niet beneden jouw waardigheid van gereputeerd journalist om door een sleutelgat te gluren, zolang de sleutel er nog in zit?
    Elisabeth Moriau, een wereldberoemde en schatrijke artieste, besluit om zich van de ene op de andere dag uit de openbaarheid terug te trekken. Op een wazige foto na, heeft in de afgelopen eeuw niemand iets van haar vernomen. Als kind al was Stephanie Hall door haar gefascineerd. Nu ze een gereputeerde journaliste is, wil ze de oude Elisabeth koste wat het kost strikken voor een interview. Ze is gedreven om te weten wat Moriau écht deed besluiten om destijds de wereld "achter zich dicht te trekken'. Na lang onderhandelen zwicht de artieste, onder de absolute voorwaarde dat het gesprek pas mag worden vrijgegeven na haar dood.
    'Het interview' is een onthutsende confrontatie tussen twee sterke vrouwen die – allebei opgezadeld met te veel verleden – elkaars doos van Pandora openen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen