• onze waardering

Recensie: Evermore RECENSIE

Recensie: Evermore - Sara Holland

“Ik moet liegen. Misschien is dat waar liefde uit bestaat. Misschien is dat wat me in staat stelde het hart van de Tovenares eeuwenlang bij me te houden”. - p. 194

Everless van Sara Holland liet ons achter met een ontzettend grote cliffhanger aan het einde van het boek, maar gelukkig kunnen we eindelijk lezen hoe het verhaal van Jules, de Alchemist, verdergaat in Evermore. Dit boek is ook meteen het laatste deel van de serie, want het is een duologie. 

Evermore gaat direct verder waar Everless is gestopt. Caro blijkt de Tovenares te zijn en heeft niet alleen de koningin van Sempera, maar ook Jules’ eerste liefde Roan vermoord. In de hoop dat Jules hart, het hart van de Alchemist, hierdoor zou breken. Dit is niet gelukt en nu is Jules op de vlucht. Iedereen denkt namelijk dat zij de moorden op haar geweten heeft. Om de Tovenares te kunnen verslaan zal Jules er alles aan moeten doen om haar verleden op een rijtje te zetten. Alle mysteries zal ze moeten ontrafelen voordat ze oog in oog komt te staan met Caro.

Aan het einde van Everless zorgde Sara Holland ervoor dat er ontzettend veel spanning in het verhaal zat en gelukkig weet ze dit vast te houden in Evermore. Af en toe word je in flashbacks meegenomen naar Everless en dat is vooral fijn als je het eerste boek een tijdje geleden hebt gelezen. Je geheugen wordt een beetje opgefrist zonder dat dit afbreuk doet aan het spannende verhaal in Evermore.

Jules is een sterk, interessant en ingewikkeld personage. Ze is namelijk niet alleen Jules, de dochter van een simpele man, maar ook de Alchemist. En dat betekent dat ze al 11 levens heeft geleefd. Samen met Liam probeert ze te ontdekken wie ze precies is. Langzaam verzamelt ze verschillende puzzelstukjes over haar levens en komt ze erachter hoe ze de Tovenares zou kunnen verslaan. Ze is sterk, omdat ze de mensen van wie ze houdt ten koste van alles wil beschermen. Ook als dit betekent dat ze hen kwijtraakt.

In Everless was het liefdesverhaal erg zwak en niet goed uitgewerkt. Dat is in Evermore gelukkig niet het geval. Sara Holland laat af en toe iets doorschemeren over Jules verliefdheid en bouwt het langzaam op. Hierdoor kan je gewoon niet wachten totdat ze eindelijk samenkomen, maar of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Jules wil namelijk niemand meer opofferen voor haar eigen geluk!

Het einde van Evermore is gewoon simpelweg spectaculair en zit ontzettend goed in elkaar. Alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats en het hele verhaal van de Tovenares en de Alchemist wordt duidelijk. Het blijkt allemaal net even anders in elkaar te zitten dan je verwacht en dat maakt Evermore een sterk en diepgaand boek. 

Toch verwacht je door het verhaal heen meer plottwists, een aantal verrassingen die de lezer omver zouden moeten blazen. Er werden hier genoeg lijntjes voor uitgegooid, maar uiteindelijk deed Sara Holland daar niks mee. En dat was toch wel een klein beetje jammer. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Evermore een boek is waar je van gaat genieten!

Aan het begin van de recensie zei ik dat Evermore het laatste deel is van deze serie, maar na het lezen van dit boek ben ik daar toch niet zo zeker van. Het zou zomaar kunnen dat Sara Holland nog een boek gaat schrijven. Wil je weten waarom? Dan raad ik je aan om Evermore zo snel mogelijk te gaan lezen! Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Recensie: Evermore - Sara Holland

Evermore

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jules Ember was raised hearing legends of the ancient magic of the wicked Alchemist and the good Sorceress. But she has just learned the truth: not only are the stories true, but she herself is the Alchemist, and Caro—a woman who murdered the Queen and Jules’s first love, Roan- is the Sorceress.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

 • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

 • Tong - Marly van Otterloo

 • Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen