• onze waardering

Recensie: Fuck Beauty! RECENSIE

Recensie: Fuck beauty! – Nunu Kaller

Te dik? Te mager? Te lang? Te klein? Wereldwijd zijn er talloze mannen en vrouwen die niet tevreden zijn met hoe ze eruitzien. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Ook Nunu Kaller is bekend met dit onzekere gevoel. In Fuck beauty! omschrijft Nunu op een geestige, eerlijke en oprechte manier (en met een goede portie maatschappijkritiek) waarom ze zo lang worstelde met haar onzekerheden en haar obsessie met het zogenaamde perfecte lichaam. Ze snijdt urgente en actuele onderwerpen aan en roept ons allemaal op om liefdevoller met ons eigen uiterlijk om te gaan.

Fuck beauty! vertelt het verhaal en de onzekerheden van Nunu Kaller zelf. Ze heeft maat 42-44 en vind zichzelf plomp en niet mooi. Volgens haar moet ze voldoen aan het perfecte plaatje die de maatschappij schetst. Waar ik moeite mee heb, is dat Nunu haar verhaal vertelt en haar onzekerheden beschrijft, terwijl ze voor mij een onbekend persoon is.  Dit levert wat twijfel op of dat zij de juiste persoon is die dit boek schrijft.

Misschien is het voor sommige lezers extreem herkenbaar, maar ik vind het wat misplaatst. Nunu is namelijk bekend van Greenpeace en als journaliste. Voor mij geen rolmodel – in ieder geval niet voor onderwerpen als beauty. Misschien als Fuck beauty! geschreven zou zijn door bijvoorbeeld een bekende Youtuber of artiest zou het wel een geloofwaardig verhaal zijn.

Wat wel erg goed is, is dat alle onderwerpen worden behandeld die op dit moment door de maatschappij zo normaal geworden zijn. Zoals diëten. Nunu Kaller zegt: ‘dames schrijf op: dieten werkt niet.’ In feite haalt ze alle actuele onderwerpen onderuit met haar eigen persoonlijke voorbeelden.

In korte hoofstukken vind je items zoals de sociale druk van social media, ongezonde dieetplannen, koopverslavingen en bodyshaming. In een vlotte schrijfstijl met enthousiasme schrijft Nanu korte, vlotte ervaringen en haar mening over deze maatschappelijke onderwerpen. Ze gebruikt modern en vlot taalgebruik: ‘doodgemene sloeries of kijk-een-kamer-olifant-blikken.’

Al met al is dit boek van Nunu Kaller niet direct een aanrader. Herken je je in haar, dan is het de moeite waard om te lezen. Maar wat mij betreft is dit geen uniek zelfhulpboek waar je echt daadwerkelijk iets uithaalt en zou ik toch kiezen voor een ander exemplaar.

Recensie: Fuck beauty! – Nunu Kaller

Fuck beauty

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Te dik? Te mager? Te lang? Te klein? Wereldwijd zijn er talloze mannen en vrouwen die niet tevreden zijn met hoe ze eruitzien. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Ook Nunu Kaller is bekend met dit onzekere gevoel. In Fuck beauty omschrijft Nunu op een geestige, eerlijke en oprechte manier (en met een goede portie maatschappijkritiek) waarom ze zo lang worstelde met haar onzekerheden en haar obsessie met het zogenaamde perfecte lichaam. Ze snijdt urgente en actuele onderwerpen aan en roept ons allemaal op om liefdevoller met ons eigen uiterlijk om te gaan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schemergeesten - Angie Sage

 • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

 • Soep. Bouillon. Brood.- Rachel Allen

 • Eerste hoofdstukken Blade Breaker van Victoria Aveyard nu te lezen

 • De meest standaard dingen in boeken die boekenwurmen irritant vinden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen