• onze waardering

Recensie: Bakken met een tropische twist RECENSIE

Recensie: Bakken met een tropische twist – Vanessa Pourier

Eén van de deelnemers van Heel Holland Bakt, Vanessa Pourier, komt met een nieuwe bakboek: Bakken met een tropische twist. Met vijftig recepten allemaal geïnspireerd uit de Antillen en geleerd van haar oma en moeder.

De vrolijk gekleurde cover geeft je gelijk het zomergevoel dat de recepten in het boek willen overbrengen met hun smaak. Ook de binnenkant van het boek zit vol met kleur. Zo is de pagina van de worteltaart oranje en die van de gedroogde pruimentaart roze. De foto’s zijn net zo aantrekkelijk, wel is het stukje over de bereiding niet heel overzichtelijk doordat het vaak één lap tekst is. Wat ik zelf zo leuk vind is dat er ook een no bake hoofdstuk aan toegevoegd is.

Bakken met een tropische twist heeft een persoonlijk tintje gekregen door alle informatie die Vanessa Pourier erin verwerkt heeft over haar familie en waar de recepten vandaan komen. Dit geeft het boek net wat extra’s. Wel jammer dat er heel veel vruchten gebruikt worden, terwijl het daarvoor nu niet de tijd van het jaar is. Het recensie-exemplaar kwam dan ook eigenlijk te laat of te vroeg.

Om de honger te stillen en om makkelijk mee te nemen naar je werk maakte ik de licht zoete broodjes of ook wel Pan piñita genoemd. Het recept is vrij simpel en veel hoef je er niet voor te doen. Wel ben je soms de stap kwijt waar je bent, omdat de bereiding als één geheel opgeschreven staat. Met de smaak van de broodjes is op zich niks mis, maar zelf vond ik ze te zoet. Gelukkig kan je dit makkelijk aanpassen.

Je kan natuurlijk geen bakboek hebben zonder er een taart uit te maken. Daarom presenteer ik u de ananas sponscake of ook wel Bolo di frishidèr. Dit recept is beter te volgen, omdat de uitleg voor de verschillende onderdelen onder verschillende kopjes staan. Doordat ik iets verkeerd deed, is mijn botercrème wel geel geworden in plaats van wit. Volgende keer beter zeggen ze dan.

Het bakboek van Vanessa Pourier bevat genoeg tropische recepten om uit te proberen. Je kan het beste wel even wachten tot de lente en zomer zodat je verse vruchten kan gebruiken. Bakken met een tropische twist is kleurrijk en uitnodigend, wel jammer van de lap tekst bij de bereiding.

Recensie: Bakken met een tropische twist – Vanessa Pourier

Bakken met een tropische twist

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met Bakken met een tropische twist van Vanessa Pourier – het eerste Antiliaanse bakboek dat in Nederland verschijnt – maak je de lekkerste tropische taarten en andere gebakjes.

    Bakken met een tropische twist is een bakboek vol Antilliaanse taarten, broden, koekjes en no-bake-gebakjes. Dankzij haar Antilliaanse roots weet Vanessa Pourier de lekkerste tropische bakrecepten te creëren, die door alle bakliefhebbers goed uit te voeren zijn. Het wordt smullen van een dadeltaart met walnoten, meringuezoenen en heerlijke mangomuffins. Met dit uitnodigende bakboek maak je in een handomdraai de heerlijkste tropische taarten en andere gebakjes, die er ook nog eens prachtig uitzien.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen