• onze waardering

Recensie: Powermom RECENSIE

Recensie: Powermom – Esther van Diepen

Esther van Diepen is de oprichtster van Mom in Balance, is moeder van vier kinderen en weet als geen ander hoe geweldig maar ook hoe hard werken het moederschap is. In New York heeft ze Life Coaching gestudeerd en een personal training opleiding gevolgd. Ondertussen richt ze zich al meer dan tien jaar op vrouwen die hun gezin combineren met een baan. Van Diepen gaat hierbij uit van drie pijlers die ervoor zorgen dat je kunt floreren in zowel je werk, je gezin, als moeder maar ook als  partner. Deze pijlers zijn het opbouwen van een sportroutine, het vinden van balans in je voeding die energie geeft en het inplannen van tijd om op te laden en te ontspannen. Wanneer je hier meer evenwicht in krijgt, zul je meer energie hebben en alles beter aan kunnen.

Powermom geeft je handvatten en tips om een plan te vormen om beter in balans te komen met jezelf. In een van de eerste hoofdstukken wordt er ingegaan op drie verschillende stappen: een stukje motivatie, je doel en het maken van een actieplan.
Hierna gaat Powermom specifieker in op de drie pijlers waar van Diepen zich op richt: Active mom, Healthy mom en Relaxing mom. Als laatste gaat ze ook nog in op Working mom en dus de combinatie met je werk.

De hoofdstukken over de verschillende levensgebieden bevatten een korte algemene inleiding en gaan daarna in op je motivatie, je doel gevolgd door een aantal praktische schema's of oefeningen en daarna je actieplan. Waarna het wordt afgesloten met een interview met een moeder over het onderwerp van dat hoofdstuk. Aan het einde van het boek komen alle verschillende actieplannen samen tot één werkbaar document namelijk het motivatieplan.

Aan de ene kant kent iedereen het gevoel wel dat we al zoveel moeten in ons dagelijks leven. Om nu dus ook thuis aan de slag te gaan met doelen en motivatie- en actieplannen kan dus onaantrekkelijk klinken. Aan de andere kant helpen een duidelijke structuur, routines en gewoontes uiteindelijk om rust en ruimte te creëren in je dagelijkse leven en dus ook om je energie te geven. Het is dan ook zeker het proberen waard.

Ook wanneer je geen moeder bent, kun je iets aan Powermom hebben. De relatief korte en overzichtelijke hoofdstukken motiveren je om aan de slag te gaan. Je kunt hierbij gebruik maken van de duidelijke schema's en kopieerbare bladen. Maar zoals voor alle goede voornemens geldt: de kans van slagen ligt hem vooral in de uitvoering en het volhouden van je nieuwe routines als het moeilijk wordt.

Recensie: Powermom – Esther van Diepen

Power mom

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Power mom is het ultieme handboek voor alle moeders. Geschreven door Esther van Diepen, moeder van vier, succesvol ondernemer en ex-topsporter. Veel vrouwen zetten zichzelf op de tweede (of lagere) plek wanneer ze moeder zijn geworden. Het is een pittige uitdaging om werk, gezin en me-time te combineren en de juiste balans te vinden. Dit boek helpt jou als moeder om voor jezelf te zorgen, meer energie te krijgen en je zo on top of the world te voelen! Met inspirerende verhalen, gouden tips en praktische life hacks.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen