• onze waardering

Recensie: Bushcraft RECENSIE

Recensie: Bushcraft – Mike de Roover

“Bushcraft is vrijwillig de wildernis gaan opzoeken met zo weinig mogelijk ‘kunstmatige’ hulpmiddelen.”

In Bushcraft beschrijft Mike de Roover zijn ervaringen over leven in de natuur. Hij beschrijft verschillende aspecten van bushcraft en geeft je daarbij veel tips en adviezen. Zo geeft hij bijvoorbeeld op een goede manier weer op welke manieren je vuur kunt maken. Alle manieren zijn voorzien van mooie plaatjes en daarnaast zijn er “doe-het-zelf” opdrachten die je kunt doen.

Mike de Roover geeft hiermee zijn ervaringen door aan de lezers. Hij laat daarbij echter wel de keuze aan de lezer over. Hij vertelt de verschillende manieren en geeft daarbij zijn voorkeur. Hij zet daarbij alle voor- en nadelen op een rij, zodat je zelf een keuze kunt maken. Dit is niet alleen bij vuur maken, maar ook bij het maken van messen en touw.

Bushcraft is een mooi vorm gegeven boek met prachtige illustraties. Je krijgt hierdoor zin om zelf de natuur in te gaan en alles te ontdekken. Ook als leek zou je het boek kunnen gebruiken, maar dan zou je misschien sommige termen of materialen wel op moeten zoeken, zodat je het juiste materiaal gebruikt.

Mike de Roover komt uit Vlamingen en gebruikt af en toe wat termen die wij in Nederland niet gebruiken. Het is geen hinder om het boek te gebruiken. Persoonlijk zou ik het boek als naslagwerk gebruiken als je bezig gaat met bushcraft.

In het boek worden allerlei aspecten van het bushcraften beschreven. Van bomen en planten tot aan materialen als lepels en messen. Het geeft volgens mij een goed beeld weer waar je aan moet denken als je de natuur in wilt trekken en je bezig wilt houden met bushcraft.

Mike de Roover beschrijft ook dat er verschillende workshops gegeven worden om dit te leren. Het lijkt mij ook raadzaam om die te volgen naast het lezen van dit boek. Er zijn in de natuur ook giftige stoffen en je wilt je natuurlijk niet vergissen door een giftige paddenstoel te eten in plaats van een eetbare. Mike de Roover beschrijft deze verschillen ook in zijn boek, maar ik denk dat je zoiets ook echt in de natuur moet beleven en leren.

Bushcraft is een prachtig boek, wat je na het lezen prima als naslagwerk kunt gebruiken. De mooie plaatjes geven je een duidelijk beeld.

De humor die gebruikt is in het boek zorgt er voor dat het niet alleen een theoretisch boek is geworden, maar ook leuk is om te lezen.

De vele tips, adviezen en doe-het-zelf opdrachten om instrumenten te maken zijn op een goede manier beschreven, zodat je ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Voor wie na het lezen geïnteresseerd is, kan een workshop gaan volgen om de theorie ook in de praktijk te leren.

Kortom; wat mij betreft een super mooi en handig boek! Ik geef het daarom 4 dikverdiende hartjes.

Recensie: Bushcraft – Mike de Roover

Bushcraft

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb je altijd al eens in de natuur willen slapen in een zelfgemaakte shelter? Wil je leren hoe je vuur kan maken zonder aansteker of lucifer? Zin om een maaltijd bij elkaar te zoeken in het bos en die te bereiden op een houtvuur? Je eigen houten lepel kerven met een zakmes?

  Bushcraft staat voor allerlei vaardigheden die je nodig hebt om in 'de wildernis' te verblijven. Daardoor sta je dichter bij de natuur, maar ook dichter bij jezelf, een geweldige ervaring.

  Mike De Roover, een bushcrafter avant la lettre, bracht zijn kennis samen in dit boek. Bushcraft is een heerlijk toegankelijk boek, geïllustreerd met leuke tekeningen en prachtige foto's. Trek eropuit, alleen, met vrienden of met je gezin, maar kijk uit: bushcraft werkt aanstekelijk!

  Outdoorbeleving, eerlijk en met respect voor de natuur. Bestaat er iets (ont)spannenders?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen