• onze waardering

Recensie: Hartendief op pootjes RECENSIE

Recensie: Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Kan haar kat Jamie helpen aan haar ideale man? Of kan ze beter de hoop opgeven na alle hopeloze types die ze heeft gedatet, zoals de man die vergat dat hij was getrouwd? Het antwoord: Oh yeah! Laat dat maar aan MacGyver over, of afgekort Mac, om de nodige romantiek in het leven van zijn baasje te brengen.

Laten we beginnen met de cover van Hartendief op pootjes, want de kat die je als eerste ziet is echt een hartendief. Een schattige kat die door het papier komt. Een mooie witte voorkant met rose gouden / koperen letters. Erg mooi afgewerkt. Op het eerste oog 100% onschuldig, totdat je begint te lezen. Melinda Metz begint direct met een van haar hoofdpersonages: MacGyver. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een verhaal lees dat wordt verteld door een kat, direct een bijzonder begin, maar het kon niet beter beginnen. Het personage van Mac dat door de schrijfster is neergezet is vol humor, heerlijk sarcastisch en met een tikkeltje verbazing over hoe mensen zich gedragen. 

De humor die vanaf het begin in de verhaallijn wordt gebracht, vind je terug in het hele boek. Deze korte passage laat dat fantastisch zien: 

"Jamie opende haar voordeur en keek meteen naar beneden. Een boxershort met pinguïns erop, een strakke grijze boxer en een witte herenslip lagen op de deurmat. Ze knalde de deur weer dicht en leunde ertegenaan. ‘Wat is dit?’ riep ze tegen Mac. ‘Wie doet zoiets?’ De kat reageerde met het korte miauwtje dat Jamie altijd opvatte als ‘hm-m’. Alsof hij niet echt oplette, maar wilde laten merken dat hij haar had gehoord."

Het leuke is dat Mac je blijft verrassen met zijn rare fratsen en tussendoor ook duidelijk zijn mening geeft over Jamie en de mensen om haar heen. Door spullen te jatten van de leuke buurman (en anderen) probeert hij het liefdesleven van Jamie weer wat spannender te maken. Originele versiertruck ook! Zoals je na het lezen van bovenstaande passage vast hebt ontdekt is de heerlijke schrijfstijl van Melinda Metz alsof je zelf naast haar staat terwijl ze de voordeur open doet en de volgende ontdekking doet. Of het gevoel dat je vanachter een bosje verscholen zit terwijl Mac weer onderweg is met zijn volgende verovering. 

De personages in Hartendief op pootjes zijn leuk bedacht, maar in het begin kost het even wat focus om ze allemaal goed in beeld te krijgen. Het zijn er niet per se veel, maar het duurde even om ze allemaal uit elkaar te houden en de relatie met Jamie goed te onthouden. 

Hoe kan ik niet positief zijn over Hartendief op pootjes? Ik kan niet anders zeggen dat Melinda Metz een chicklit heeft geschreven met een uniek karakter en dat ik hoop dat Jamie ooit nog een mooie bruine labrador krijgt!

Recensie: Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Hartendief op pootjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat
  MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.

  MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat hun buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en
  verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

 • Recensie: Everybody's talking about Jamie 

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen