• onze waardering

Recensie: Op drift RECENSIE

Recensie: Op drift – Reinhilde van Driel

In Op drift schetst Reinhilde van Driel een prachtig verhaal over een huis op een klif. Dit huis scheurt op een dag van de klif en drijft vervolgens op zee. Uiteindelijk komt het huis ergens aan, maar dit blijkt maar voor korte duur. Maar zo lang je met familie bent, kun je je overal thuis voelen. 

Op drift is een zeer avontuurlijk verhaal over het leven op zee. Je leert welke dieren Elly en haar familie tegenkomen en hoe ze hiermee om gaan. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Elly en daardoor lees je vaak ‘ik’ in het verhaal. Dit is fijn want dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof Elly een verhaal aan je vertelt. Daarnaast is Op drift geschreven in de tegenwoordige tijd, wat ervoor zorgt dat het lijkt alsof je vanaf een afstandje alles direct meemaakt. Het nadeel van Op drift is dat de woordkeuze soms duidelijk Belgisch is. Dit zorgt ervoor dat het soms wat onduidelijk is wat er bedoelt wordt. Ik denk dat dit vooral voor kinderen soms lastig is. Het is dan prettig als er een volwassenen kan zorgen voor verduidelijking.

Daarnaast vliegt het boek regelmatig van de hak op de tak. Er begint dan een heel nieuw deel van het huis op avontuur, wat alleen begint met een inspringing in dezelfde alinea. Het zou prettiger zijn wanneer er ruimte zit tussen deze alinea’s, zodat duidelijk is dat er een tijd verstreken is en een nieuw stuk begint. 

Op drift bevat enkele illustraties in grijswaarde. Deze zijn erg mooi en geven de tekst extra kracht. Door de mooie kleurrijke illustratie op de voorkant word je direct gegrepen door het boek en zul je willen weten wat voor verhaal dit is. Het boek is relatief dun, wat prettig is voor kinderen die niet zulke grote boekenwormen zijn. Hierdoor zal dit boek hen sneller aanspreken en zullen zij gegrepen worden door het verhaal! 

Concluderend is Op drift een mooi verhaal over hoe belangrijk familie is. Reinhilde van Driel heeft er zeker goed aan gedaan om het verhaal te schrijven vanuit de ik-vorm en in tegenwoordige tijd. Een mooi verhaal voor alle avonturiers! 

Recensie: Op drift – Reinhilde van Driel

Op drift

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Zaligkerke, een klein stadje aan zee, ligt een steile laan die hoog boven op de klif klimt. Er staat maar één huis. Daar woont Elly met haar twee broers, haar vader, moeder en tante. Na jaren van rust wordt naast hun huis de bouw van een hotel aangevat. Tijdens de graafwerken scheurt een stuk rots, met daarop hun huis, van de klif. Hun huis dobbert weg van het vasteland en komt stuurloos in open zee terecht.
  Een gunstige wind brengt hun huis tot bij de jachthaven van Monscat. Ze zijn gered en ontdekken de opwindende stad. Blijven ze in Monscat of gaan ze terug naar Zaligkerke? Eén ding weten ze zeker, ze willen hun huis op de rots niet achterlaten...


   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen