• onze waardering

Recensie: Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen RECENSIE

Recensie: Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen – Xaviera Plas-Plooij & Frans X. Plooij

Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen is een verzamelwerk over, zoals de ondertitel al zegt, alles over je baby’s ontwikkeling: slaap, huilen, eten en meer. Per onderwerp wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van een baby gemiddeld verloopt en waar je dan rekening mee kunt houden.

Zoals op de cover al aangekondigd is Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen, praktisch en to the point. Het eerste hoofdstuk geeft uitleg over het jargon dat gebruikt wordt zodat je daarna vlot verder kunt lezen. Heel praktisch en het scheelt daarna veel overbodige herhaling. De hoofdstukken zijn praktisch ingedeeld in de verschillende belangrijke ontwikkelingspunten van je baby. Bijvoorbeeld slapen, eten en motorische ontwikkeling. Dit maakt het gemakkelijk om later nog eens stukken terug te lezen op het moment dat je er vragen over hebt.

De schrijfstijl van Xaviera Plas-Plooij en Frans X. Plooij is aangenaam en makkelijk leesbaar. Dit maakt het geheel extra toegankelijk voor elke ouder. Er wordt steeds kort en bondig uitleg gegeven en de tekst wordt ondersteund met schema’s en tekeningen. Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen is helemaal ingericht op het lezen, herlezen en nog eens herlezen. Het is echt een naslagwerk waarin je ook de ontwikkeling van je eigen baby kunt bijhouden. Door de praktische indeling is alles erg gemakkelijk terug te vinden. Zo staan de tips per hoofdstuk steeds op 1 of 2 gekleurde pagina’s verzameld waardoor je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Hierdoor is het een heel bruikbaar boek zowel als voorbereiding op de komst van je baby als tijdens zijn of haar ontwikkeling.

Het enige nadeel van Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen is dat sommige teksten veel herhaald worden. Zoals dat de wereld met een ontwikkelsprongetje erg veranderd voor je baby en dat je met oefenen je baby niet moet forceren. Dit is waarschijnlijk niet te vermijden omdat dit bij elk onderwerp belangrijk is en je niet steeds het hele boek achter elkaar leest. En voor je hormonale en onder continu slaapgebrek lijdende brein is herhaling natuurlijk wel prettig.

Groot pluspunt is dat Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen veel herkenbaarheid en geruststelling biedt. Het geeft een steuntje in de rug als je ergens over twijfelt en niet weet of je hier meer ondersteuning bij moet vragen. Complimenten voor Xaviera Plas-Plooij en Frans X. Plooij voor het updaten van deze Oei, ik groei variant.

Recensie: Oei, ik groei: Weetjes en Mijlpalen – Xaviera Plas-Plooij & Frans X. Plooij

Oei,ik groei! Weetjes & mijlpalen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Oei, ik groei! Weetjes en mijlpalen

    Een compleet, kort en krachtig boek! Niet iedereen heeft de tijd of het geduld om dikke boeken te lezen. Wil je wel alles weten over het huilen, slapen, eten, de stress, intelligentie en de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van baby's? Dan is dit boek ideaal: praktisch, beknopt en compleet. Met iets meer kennis, kun je als jonge ouder veel meer genieten van die intensieve tijd.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen