• onze waardering

Recensie: De cellulite Guide RECENSIE

Recensie: De Cellulite Guide – Faya Lourens

In De Cellulite guide helpt Faya Lourens jou in 8-weken naar een cellulitevrij bestaan. In dit boek vind je alle ins en outs over cellulitis. Met als doel de sinaasappelhuid tegen te gaan. Je vindt zuivelvrije recepten en overzichtelijke boodschappenlijstjes. Volgens Faya verlies je 1 kilo per week als je dit eetpatroon aanhoudt.

Klinkt fantastisch deze omschrijving. Iedere week een kilo kwijtraken, maar je moet er wel rekening mee houden dat je echt op crash-dieet moet. Denk aan een kommetje soep als avondeten. Alles om calorieën te besparen. En die paar calorietjes die je er dan aan eet, moet je met een workout er direct weer afsporten. 

Wist je trouwens dat mannen geen cellulite kunnen krijgen? Hoe oneerlijk is dat? Faya begint De Cellulite guide met deze kleine feitjes, wat een mooie binnenkomer is voor iedereen die meer over die vervelende putjes wil weten. Toch staat er erg veel informatie in over deze huidaandoening en raakt ze mij een beetje kwijt. Wanneer komen die echte praktische tips?

Helemaal kwijt raakt Faya Lourens me als ze begint over visualisatie en zelfmeditatie. Op het eerste gericht niet direct een link met cellulite. Ook vind je een aantal witte pagina’s waar je je doelen in kunt opschrijven. Persoonlijk vind ik dit wat zonde van de ruimte en lijkt het haast ter opvulling. Dit kun je namelijk prima zelf in een schriftje of notitieboekje kwijt.

Wanneer eindelijk in hoofdstuk 8 het onderdeel voeding begint, ben ikzelf al verdwaald in alle informatie over de sinaasappelhuid die me om de oren is gevlogen.

Volgens mij heeft Faya Lourens in dit boek een samenwerking met het bedrijf MKBM. Veel te veel noemt ze dit dan ook. Zo geeft ze een kortingscode om in de MKBMshop je producten zoals eiwitpoeder te kopen. Ook in de weekschema’s moet je bijvoorbeeld een MKBMshake drinken. Een vreemde manier van reclame maken en het is een overkill voor dit merk.

Echt weinig eten: dat is precies het doel van dit dieet. Geen zuivel, geen brood. Veel kip, avocado en tomaat. Voor de sportoefeningen moet je wel ‘even’ een abonnement op de sportschool afsluiten, zodat je alle oefeningen kunt doen. Ook de home workouts zijn zeker niet geschikt als je in een flat woont met onderburen. Vooral de oefeningen als touwtje springen en op en af een bankje springen.

Ik maakte een Turkse linzensoep en een witlofsalade met garnalen. Beide erg simpele recepten die door de goede combinatie wel goed smaakten. Het fijne aan basisgerechten is dat het klaarmaken ook weinig tijd kost. De linzensoep was goed op smaak door de komijn, paprikapoeder en 5(!) tenen knoflook. De salade was echt heel erg simpel en bevatte niet meer hoofdbestanddelen dan witlof, paprika en garnalen.

De Cellulite guide is al met al een mager boekje. Als lezer verwacht je meer praktische tips. Vooral de promotie voor de MKBMshop, is een vreemde toevoeging. Ik verwacht dat mensen die dit boekje kopen het kopen voor het dieet, maar er is veel opsmuk te vinden, waardoor het teleurstellend aantal pagina’s over het echte dieet in het niet valt. Hou rekening met een crashdieet en een aantal lastige workouts.

Recensie: De Cellulite Guide – Faya Lourens

De Cellulite Guide

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Cellulite Guide van Faya Lourens is een 8-wekendieet en dé "no-nonsense' guide die jou in helpt met het verminderen van cellulite en, in sommige gevallen, naar een cellulite-vrij bestaan!

    Fitgirl Faya Lourens is terug! Na het succesvolle e-book verschijnt in januari 2019 de fysieke editie van 'De Cellulite Guide' met 60 extra pagina's!
    De Cellulite Guide van Faya Lourens is een 8-wekendieet en dé "no-nonsense' guide die jou in helpt met het verminderen van cellulite en, in sommige gevallen, naar een cellulite-vrij bestaan!
    Alle bestaande behandelingen tegen cellulite worden in deze guide onder de loep genomen en alle feiten en fabels worden op een rijtje gezet. Verlies 1 kilo per week met de voedingsschema's inclusief lekkere, zuivelvrije recepten en handige boodschappenlijstjes. Ook bevat de guide een 8-weken trainingsprogramma voor thuis en in de gym.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen