• onze waardering

Recensie: Omnibus RECENSIE

Recensie: Omnibus – Mariëtte Middelbeek

Omnibus is een verzameling van drie verhalen, namelijk Strandwacht, Ooggetuige en Boyzzz. Ze gaan alle drie over jonge meiden en hun problemen. Ze zijn spannend, maar ook romantisch. Ze gaan allemaal over vriendschap en de kracht en troost die je daaruit kunt putten.

Omnibus is een heerlijk vakantieboek. Hij bestaat uit drie verhalen, waardoor ze allemaal niet zo lang zijn. Je hebt daardoor één van de delen zo uit. Ze zijn ook nog eens erg spannend, waardoor je makkelijk doorleest. Omdat je continu wilt weten wat er vervolgens gaat gebeuren, lees je nog een hoofdstuk, en nog een. Daardoor ben je binnen een mum van tijd door het boek heen.

De titels van de verhalen spreken redelijk voor zich. Strandwacht gaat over twee zusjes die een date voor iemand van het animatieteam willen regelen: met de strandwacht. Ooggetuige ligt iets minder voor de hand, maar wanneer er iemand verdwijnt, begint de zoektocht naar haar – want waar en waarom is ze weggegaan? Als je het verhaal uit hebt, begrijp je de titel echter wel. Het is alleen niet zo, zoals bij de andere twee verhalen, dat je meteen weet waar het op slaat. Boyzz is de naam van de blog die de hoofdpersoon in het derde verhaal schrijft.

De verhalen in Omnibus zijn vooral bedoeld voor meiden die in de puberteit zitten. De hoofdpersonen in de verhalen zitten allemaal om en nabij de eerste klas van de middelbare school, en dat sluit goed aan bij de doelgroep. Voor wat gevoeligere meisjes, of degenen die zelf iets schokkends mee hebben gemaakt, is dit wellicht niet het juiste boek, maar voor de rest is het zeker een spannende aanrader!

Er zitten onverwachte wendingen in de verhalen, wat het extra interessant maakt. Het is niet zo dat je meteen door hebt wat er gaat gebeuren, of wie de schuldige in een bepaalde situatie is. Dat is natuurlijk leuker dan voorspelbaarheid, want dan hoef je het verhaal niet speciaal te lezen.

Omnibus is een lekker boek om op vrije dagen te lezen, zoals in het weekend of in de vakantie. De verhalen zitten goed in elkaar en nodigen je uit om verder te lezen. Het lezen van dit boek zal voor tienermeiden zeker geen tegenvaller zijn!

Recensie: Omnibus – Mariëtte Middelbeek

Strandwacht | Ooggetuige | Boyzzz

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Strandwacht
  De tweeling Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie op een Zuid-Franse camping. Ze sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis...
  Ooggetuige
  Iris, Maaike, Becky en Floor zijn al jarenlang vriendinnen. Alle vier hebben ze een eigen pony, en ze zien elkaar vooral op de manege. In de herfstvakantie gaan de meiden op ponykamp naar Terschelling. Ze maken buitenritten over het strand, kletsen veel en hebben vooral veel lol. Tot op een ochtend een van de vier spoorloos is verdwenen...
  Boyzzz
  Suzanne - Suuz op internet - heeft een eigen blog: Boyzzz. Ze blogt fanatiek over jongens en hoe het gaat met haar pogingen om Mr. L. te veroveren. Haar volgers, inmiddels zo'n duizend, leven met haar mee en geven haar tips. Maar dan post ene Girlie100 gemene berichten over Suuz. En niet veel later wordt Suuz zelfs bedreigd...

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen