• onze waardering

Recensie: Houden van dingen die niet perfect zijn RECENSIE

Recensie: Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

De titel Houden van dingen die niet perfect zijn is heel treffend voor heel het boek. Na Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt waarin rust centraal stond, gaat dit boek over liefde, compassie en vergeving. De boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft deze keer uitgebreid advies over liefde, vriendschap, werk, spiritualiteit en levensdoelen.

Weer een zelfhulpboek, zul je vast denken. Maar als je op zoek bent naar dat kleine duwtje in jouw leven, is Houden van dingen die niet perfect zijn hier perfect voor. Met vrolijke, kleurrijke afbeeldingen maakt Haemin Sunim zijn boodschap over het leven luchtig. Een van zijn wijsheden is bijvoorbeeld: wanneer we vriendelijker worden voor onszelf kunnen we vriendelijker worden voor de wereld. Elk nieuw hoofdstuk begint met een prachtige illustratie en zo’n mooie quote.

Na het lezen van Houden van dingen die niet perfect zijn beschik je over goede handvaten om wat meer uit je eigen leven te halen. En begrijp je beter hoe een ander het leven leeft. Dit alles klinkt heel zwaar, maar dat is het niet. Denk aan goede adviezen die jou een handje op weg te helpen.

Haemin Sunim schrijft vanuit zichzelf, zijn eigen kennis en zijn ervaringen die hij heeft. Hij begint met een mooi advies en geeft hierna een voorbeeld hoe hij dit in de praktijk toepast. Zo wordt het een stuk persoonlijker en leest het als een mooi verhaal, met af en toe wat theorie. Haast een sprookje dus.

Tijdens het lezen, pakte ik af en toe zelf mijn opschrijfboekje erbij en maakte wat notities van dingen die ikzelf kan toepassen in mijn eigen leven. Eigenlijk had ik tijdens het lezen de hele tijd een soort ‘ja-knik-gevoel’. Alles wat Haemin Sunim dan ook schrijft is geloofwaardig en herkenbaar.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker in dit tijdperk van de zelfhulpboeken. Houden van dingen die niet perfect zijn is een echte uitschieter en brengt je zeker verder. Dus als je op zoek bent naar een exemplaar die jouw net dat duwtje in de rug kan geven, kies dan zeker voor dit boek om af en toe deze eens open te slaan en een stukje te lezen.

Recensie: Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

Houden van dingen die niet perfect zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld.' Haemin Sunim.

  De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

  Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen