• onze waardering

Recensie: Heel Holland bakt mee feest RECENSIE

Recensie: Heel Holland bakt mee feest

Bij het zesde seizoen van Heel Holland Bakt hoort natuurlijk het zesde bijbehorende boek. Na zes jaar taartjes, gebakjes en andere baksels, staat het boek, Heel Holland Bakt Mee Feest, opnieuw vol nieuwe zoete en hartige recepten. Voor ieder feestelijk moment een nieuw recept!

Het boek begint met een inleiding van André van Duin, presentator van Heel Holland Bakt. Wat volgt is een overvloed aan recepten. Met bijna 40 baksels in het boek, is er voor elke gelegenheid wel iets te vinden. Wat dacht je van een Halloween pompoencake, feestelijke pepernoten, chocolade rendier cupcakes, citroendonuts en nog veel meer. Alle feestdagen komen voorbij: van het oogstfeest tot koningsdag en van een kraamfeest tot kerst.

Wie verwacht dat er alleen maar taart en gebak in Heel Holland Bakt Mee Feest te vinden zijn, heeft het mis. De variatie in recepten is enorm en verschilt van zoete pecan pie, tot een hartige zomerpizza of een combinatie van beide in de vorm van een uien tarte tartin.

Het boek kenmerkt zich door de laagdrempelige recepten, afgebeeld met keurrijke foto’s van de baksels zelf, maar ook van fragmenten van de voorrondes uit het programma. Aan de hand van stap-voor-stap-foto’s neemt het recept je mee naar het eindresultaat. In combinatie met een duidelijke uitleg en aanwijzingen van  meesterbakker, meesterpatissier én presentator in het programma, Robèrt van Beckhoven, maak je zelfs de technische recepten uit het boek in een handomdraai.

Om alle zoetigheden even aan de kant te schuiven heb ik gekozen voor filodeegdriehoekjes met feta en koriander en verrukkelijke kaasvlinderstrikken.

Filodeeg met feta en koriander

Tijd voor een hartig hapje! Dit recept met feta is ideaal voor tijdens het Suikerfeest, maar natuurlijk ook voor tussendoor. Met slechts een paar ingrediënten zet je een heerlijke snack op tafel. De filodeegvellen vul je met lente-ui, koriander, chilipeper, komijnpoeder en natuurlijk een ruime hoeveelheid feta. Vouw het filodeeg dicht, bestrijk ze met boter en bestrooi met wat sesamzaadjes. Wanneer je geen fan bent van koriander kun je dit er natuurlijk altijd uitlaten.  Bak de driehoekjes in 20 minuten goudbruin. De smaak van feta mengt zich met de kruiden en specerijen tot een heerlijke snack!

Kaasvlinderstrikken

Een leuk recept voor de kids om te maken voor vaderdag. Deze kaasstrikken zijn volop voorzien van, hoe kan het ook anders, (oude) kaas. Volgens het recept bestrooi je de strikken alleen aan de buitenkant met kaas, maar om er nog wat extra smaak aan te geven, heb ik ook de binnenkant van de strikken bezaaid met kaas en Italiaanse kruiden. De buitenkant van de strikken voorzie je tevens van een mooi laagje kaas, Italiaanse kruiden en sesamzaad. Een ware traktatie voor kaasliefhebbers. Een andere optie is om te kiezen voor een zoete strik. Bestrooi het bladerdeeg dan bijvoorbeeld met kaneel en vanillesuiker.  Succes gegarandeerd!

Heel Holland Bakt Mee Feest is een boek om je vingers bij af te likken. De duidelijke uitleg in zowel tekst als afbeeldingen maken van iedere thuiskok een echte bakker/patissier. Het boek biedt voor iedere gelegenheid iets en ook voor alle smaakpapillen. Ben je in een zoete bui of juist een hartige? Er staat genoeg in om het hele jaar te vieren met een smakelijk baksel!

Recensie: Heel Holland bakt mee feest

Heel Holland Bakt mee Feest

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Bakkend Nederland opgelet: met Heel Holland Bakt mee Feest maak je van elke gelegenheid een feestje. Want als het buiten koud wordt en Sint en Kerst voor de deur staan, krijgt iedereen toch zin in lekkers uit de oven? Heel Holland Bakt mee Feest gaat nog verder: in dit heerlijke, makkelijke, stap-voor-stap bakboek bak je ook heerlijk met Pasen, Moederdag, verjaardagen: op elk moment dat het feest is.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen