• onze waardering

Recensie: 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn RECENSIE

Recensie: 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn – Catherine Barr

Weet jij wat olifanten allemaal kunnen met hun slurf? Weet jij hoe olifanten praten met hun voeten? Dit en nog veel meer ontdek je in 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn. Naast allerlei feiten en weetjes, leer je ook wat je zelf kunt doen om de olifant te beschermen.

Met 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn heeft Catherine Barr een prachtig boekje gemaakt over deze vriendelijke reuzen. Je ziet per pagina een reden waarom een olifant geweldig is en daarop zie je ook steeds de prachtige illustraties van Hanako Clulow. Op de illustraties staan niet alleen olifanten, maar worden ook andere dieren en planten uit hun omgeving geschetst. Hierbij staat ook steeds vermeld wat de naam is. Dit zorgt ervoor dat je als lezer niet alleen meer te weten komt over olifanten, maar ook over de bomen en planten in hun omgeving en de andere dieren die rond de olifant leven. Ook zie je, verspreid over het boek, tips in een rood met oranje cirkel staan. In deze tips staat vermeld wat je zelf kunt doen om de olifant te beschermen en ervoor te zorgen dat zij blijven leven.

10 redenen waarom olifanten geweldig zijn bevat op de kaft een uitsnede van een olifant en op de eerste pagina zie je een olifant. Deze zie je dus door de kaft heen wat maakt dat het boek kinderen direct zal aanspreken. Daarnaast is 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn gedrukt op dik papier, wat het boek extra geschikt maakt voor jonge kinderen om door te bladeren. Het zal namelijk niet snel kapot gaan en zo kunnen ook zij naar harte lust genieten van de prachtige illustraties. Ik vind dit een geweldig boek voor kinderen die liefhebbers zijn van dieren uit de jungle. De olifanten zijn de rode draad in het verhaal, maar je leert ook hoe het jong van een leeuw heet en wat de namen zijn van verschillende bomen in de directe omgeving van de olifant. 

Concluderend heeft Catherine Barr met 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn een geweldig document gemaakt over deze vriendelijke reuzen. Ook krijg je als lezer waardevolle tips mee om de olifant te beschermen en te voorkomen dat hij uitsterft. 

Recensie: 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn – Catherine Barr

10 redenen waarom olifanten geweldig zijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    10 redenen waarom olifanten geweldig zijn is het eerste boek in een nieuwe non-fictie serie vol leerzame feitjes voor jonge lezers.
    Dierenliefhebbers
    Dit leuke non-fictieboekje is gevuld met korte, eenvoudige teksten en leerzame tips om dieren te beschermen. Zo is deze geschikt voor jonge dierenliefhebbers voor wie een groot non-fictieboek nog te moeilijk is. Het boekje bevat tien bijzondere feiten over olifanten. Wist je bijvoorbeeld dat olifanten met hun grote oren een onweersbui honderden kilometers verderop kunnen horen?
    Instap non-fictie
    Door het stevige, handzame formaat en de korte, eenvoudige teksten is deze serie perfect voor jonge lezers. Zo kan direct ingespeeld worden op de nieuwsgierigheid van kinderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen