• onze waardering

Recensie: 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn RECENSIE

Recensie: 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn – Catherine Barr

Altijd al willen weten waarom zeeschildpadden huilen? Altijd al willen weten waarom schildpadden verschillende kaakvormen hebben? Dit en nog veel meer leer je in 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn. Naast de weetjes en feitjes, leer je ook wat je zelf kunt doen om zeeschildpadden en hun medezeebewoners te helpen. 

Catherine Barr heeft met 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn een tweede deel gemaakt in deze serie. Waar het eerste deel ging over olifanten, gaat dit deel over schildpadden. De illustraties zijn, net als het eerste deel, van Hanako Clulow en geven de tekst extra kracht. De prenten voeren de hoofdtoon en de tekst is bijzaak. Wel leer je in deze tekst alles wat je graag zou willen weten over deze dieren. Naast weetjes en feiten over de schildpadden, worden ook dieren en planten in hun directe omgeving getekend en hierbij staat ook vermeld hoe deze heten. Het is als lezer waardevol om ook iets over de omgeving van deze dieren te leren. Wel bevat de tekst af en toe moeilijke woorden wanneer een van de redenen wordt uitgelegd. Hierdoor vraagt dit deel van de serie wat extra uitleg voor jonge kinderen.

Het eerste deel bevatte een uitsnede van een olifant op de kaft, in dit boek zie je de uitsnede van een schildpad. De schildpadden die in het boek voorkomen zie je vervolgens op de eerste pagina, waardoor er één schildpad door de uitsnede heen komt. Hierdoor spreekt het kinderen snel aan. Ook is 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn weer gedrukt op wat dikker papier. Dit maakt het ideaal voor de kleinere handjes. Ook zie je op enkele pagina’s een rood met oranje cirkel staan waarin staat vermeld wat jij als lezer kunt doen om het leven voor deze dieren wat aangenamer te maken. Het is mooi hoe op deze manier wordt bijgedragen aan het verbeteren van het milieu. 

Concluderend heeft Catherine Barr met 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn een mooi boek gemaakt over de wondere onderwaterwereld en hun bewoners. Een perfect boek voor iedereen die meer zou willen weten over de wereld die zich onder water afspeelt, met als hoofdpersoon de zeeschildpadden. 

Recensie: 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn – Catherine Barr

10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn is het tweede boek in een nieuwe non-fictie serie vol leerzame feitjes voor jonge lezers.
    Dierenliefhebbers
    Dit leuke non-fictieboekje is gevuld met korte, eenvoudige teksten en leerzame tips om dieren te beschermen. Zo is deze geschikt voor jonge dierenliefhebbers voor wie een groot non-fictieboek nog te moeilijk is. Het boekje bevat tien bijzondere feiten over schildpadden. Wist je bijvoorbeeld dat schildpadden al sinds de tijd van de dinosauriërs op aarde zijn?
    Instap non-fictie
    Door het stevige, handzame formaat en de korte, eenvoudige teksten is deze serie perfect voor jonge lezers. Zo kan direct ingespeeld worden op de nieuwsgierigheid van kinderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen