• onze waardering

Recensie: Pioppi - het kookboek RECENSIE

Recensie: Pioppi het kookboek – Dr. Aseem Malhotra, Donal O’Neill & Nora French

Het Pioppi-dieet is intussen een erg bekend dieet in Europa. Verschillende mensen hebben het dieet al gevolgd of hebben er zelfs hun levensstijl van gemaakt. In Pioppi - het kookboek gaat het verhaal verder. 

Dr. Aseem Malhorta, Donal O’Neill en Nora French ontwikkelden samen met chef-kok Antonio Morinelli een reeks van gezonde maar vooral ook lekkere recepten die binnen het Pioppi-dieet passen. Ze tonen aan dat gezond koken ook snel en eenvoudig kan zijn en je nog steeds kan genieten van lekker eten zonder uren in de keuken te moeten staan.

Van het Pioppi-dieet had ik wel al gehoord maar ik heb het zelf nooit getest. Ik kende het vooral van in de boekenwinkels en webshops want op een bepaald moment was het dieet zo populair dat je er gewoonweg niet meer naast kon kijken.

Mijn eerste kennismaking met het Pioppi-dieet gebeurde dan ook via Pioppi - het kookboek. Het kookboek begint met een inleiding over het dieet en gaat dan verder met ingrediënten die in de spotlight worden gezet. Dit zijn de ingrediënten die vaak voorkomen in de recepten en hiervan leggen ze uit waarom net deze ingrediënten gebruikt worden en op welke manieren je ze allemaal kan gebruiken.

Verder vind je ook nog enkele handige weekmenu’s in het boek die je op gang kunnen helpen en dan natuurlijk ook de verschillende recepten samengesteld door chef-kok Antonio Morinelli. De recepten zijn ingedeeld in drie grote categorieën. Ontbijt, lunch en avondmaaltijden. Ook is er een hoofdstuk met enkele bijgerechten die je kan combineren met de andere recepten.

Zelf besloot ik om drie recepten te testen. Twee verschillende soorten gezonde hapjes en een lekkere soep voor tijdens mijn lunchpauzes op het werk.

Peer met geitenkaas & parmaham en komkommercanapés met zalm.

Aperitiefhapjes of borrelhapjes zijn vaak erg ongezond maar toch onmisbaar als je vrienden op bezoek krijgt en je er een gezellige avond van wil maken. Ik was dan ook erg blij toen ik een pagina vond in het kookboek met allemaal bijzondere soorten tapas die bovenal ook nog vrij gezond zijn.

Ik koos ervoor om meteen twee soorten tapas te testen. Beide soorten tapas waren erg eenvoudig en vlot te bereiden. Je hebt weinig voorbereiding nodig omdat het koude hapjes zijn en er worden ook geen ingewikkelde handelingen gevraagd. Toch zijn de hapjes ondanks hun eenvoud erg verfijnd en uitnodigend.

Zowel het hapje met peer en parmaham als het hapje met de komkommer en zalm vielen thuis erg in de smaak. Ik was persoonlijk het meest fan van de peer met parmaham en geitenkaas omdat het een lekkere combinatie is van zoet en hartig. 

Voor mij zijn dit zeker hapjes die vaker geserveerd gaan worden aan onze gasten.

Verse tomatensoep met lamsgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes is een klassieker die mij op elk moment kan bekoren. Zeker met het koude weer vind ik dit lekker als lunch en het bevat ook veel minder koolhydraten als brood dus voor mij is het zeker geschikt als vervanger.

De soep werd op een iets andere manier klaargemaakt dan ik dit meestal doe dus ik was dan ook benieuwd naar dit recept. Omdat ikzelf geen lamsvlees eet besloot ik het gehakt wel te vervangen door rundsgehakt.

De soep was eenvoudig om klaar te maken en met de smaak zat ook goed. Rundsgehakt is volgens mij wel iets minder straf van smaak als lamsgehakt maar ik vond het alsnog passend bij de soep. Het is zeker een goed recept voor een tomatensoep die erg lekker is en je een gevuld gevoel geeft achteraf.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Pioppi - het kookboek was een aangename eerste kennismaking met het dieet. Hoewel ik enkel de gerechten getest heb en geen heel dieet heb gevolgd, begrijp ik wel wat de visie is van dr. Aseem Malhorta, Donal O’Neill en Nora French en zie ik ook hoe dit kan werken. Het is een erg leuk kookboek voor mensen die meer recepten willen ontdekken om te gebruiken binnen het dieet, maar het is ook een leuk kookboek voor mensen die gezonder willen gaan leven op hun eigen manier en willen genieten van simpele, lekkere en gezonde recepten zonder het dieet te moeten volgen.

Recensie: Pioppi - het kookboek – Dr. Aseem Malhotra, Donal O’Neill & Nora French

Pioppi hét kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Onderzoek wijst uit: Het Pioppi-dieet levert gegarandeerd succes
    Na het enorme succes van Het Pioppi-dieet is er nu het kookboek met de lekkerste Pioppi-recepten. Voor iedereen die van lekker eten houdt én streeft naar een gezonde levensstijl. Geniet van de heerlijke en snelle gerechten als frittata met eieren, spinazie en spekjes, groentelasagne met zoete aardappel en kaas, en kipnuggets met zelfgemaakte ketchup.
    Alle recepten zijn volgens de basisprincipes van Pioppi én geschikt voor alle dagen van de week. De handige weekmenu's en tips maken het boek extra praktisch en haalbaar voor iedereen. Eet, leef en voel je fit als de mensen uit het piepkleine Italiaanse dorpje Pioppi!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen