• onze waardering

Recensie: The Curry Guy Easy RECENSIE

Recensie: The Curry Guy Easy – Dan Toombs

Al eerder was het eerste kookboek The Curry Guy een groot succes. Nu komt Dan Toombs nu met het vervolg: The Curry Guy Easy. Meer dan honderd recepten van curry’s tot soep en sauzen tot bijgerechten. In The Curry Guy Easy vind je Indiase recepten die weinig (voor)bereiding nodig hebben. Symbolen geven aan of een recept vegetarisch of glutenvrij is, het binnen 30 minuten op tafel kan staan, of dat de kooktijd iets langer is. De kooktijd blijft wel altijd eenvoudig.

Het eerst dat opvalt aan The Curry Guy Easy is de opvallende kaft: knalblauw met felgele letters. Een heerlijk opvallend kleurtje, wat perfect bij de pittige smaken van de recepten in het boek past. Het receptenboek heeft dan ook niet alleen curry’s, wat ik zelf dacht toen ik de titel las. Nee, ook voor bijzondere gerechten, met onuitsprekelijke namen zoals dhal makhani en aloo tikki chaat, moet je je met dit exemplaar tevreden stellen.

Als eerste maakt ik een curry. Vanwege de titel van het boek vond ik dat een echte curry niet kon ontbreken. Al is dit wel een bijzonder exemplaar: een vegetarische curry met kidneybonen. Het klinkt haast Mexicaans, he? Nou zo smaakt het ook wel een beetje. Want naast tomatenpassata ging er koriander in het gerecht. En samen met de kidneybonen en rijst, leek het een typisch Mexicaans gerecht. Een andere smaak dan verwacht, maar wel heerlijk!

Als tweede maakte ik een soep, de enige soep die in The Curry Guy Easy voorkomt. Bij de ingrediënten schrok ik wel van de enorme hoeveelheden kruiden die in de soep moesten, denk aan eetlepels koriander, komijn en peper en zes (!) tenen knoflook. Dit alles was alleen nog maar een deel van de kruiden die er nog ingingen. Ik was dus zeer verbaasd dat deze soep fantastisch smaakte. Echt alle kruiden zijn perfect op elkaar afgestemd en het maakt het een heerlijk pittig soepje. Dit keer proef je de echte Indiase keuken.

Een klein minpuntje aan The Curry Guy Easy is dat veel van de gerechten van Dan Toombs extreem veel ingrediënten bevatten. Dit zijn dan weer voornamelijk kruiden, die de ietwat ervarener koks wel in huis hebben. En het gerecht binnen 30 minuten op tafel? Veel vleesgerechten moeten langer opstaan, zodat de smaak is introkken. Hierbij kun je toch niet vanuit je werk achter de kookplaat duiken en verwachten dat je binnen een half uur kunt eten.

De fotografie is heerlijk en springt - voor jou - watertandend van de pagina’s af. De kleurrijke afbeeldingen geven uit zichzelf gelijk dat Indiase tintje en haast ieder gerecht heeft een plaatje van het uiteindelijke gerecht.

Ondanks de verraderlijke titel van The Curry Guy Easy, staan er veel gerechten in die je eens moet uitproberen. Proef dan ook andere, wereldse smaken en schrik niet als je na het eten van zes tenen knoflook op een feestje wordt vermeden. Zet eens iets anders dan anders op tafel met alle heerlijkheden van Dan Toombs.

Recensie: The Curry Guy Easy– Dan Toombs

The Curry Guy Easy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na het succes van zijn eerste kookboek The Curry Guy komt Dan Toombs nu met het vervolg: The Curry Guy Easy. Dit boek geeft meer dan 100 recepten voor curry's, tandoorimaaltijden en Indiase voor-, groente- en bijgerechten die heel eenvoudig thuis te bereiden zijn, zonder dat ze aan smaak inboeten.

  The Curry Guy Easy biedt Indiase recepten die minder ingrediënten en weinig (voor)bereiding nodig hebben. Bovendien geven symbolen aan of een recept vegetarisch of glutenvrij is, het binnen 30 minuten op tafel kan staan, of dat de kooktijd iets langer is, maar de bereiding alsnog eenvoudig. Zo kun je in één oogopslag zien welk snel en simpel gerecht voor jou geschikt is.

  Van kip 65, dhal makhani en aloo tikki chaat tot vindaloo met varken, lam masala en garnalencurry: toegankelijke recepten voor deze populaire gerechten van je favoriete Indiase restaurant zijn nu voor handen. Natuurlijk ontbreken ook de basisrecepten voor sauzen en chutneys niet en is geen curry compleet zonder geurige rijst en naan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: april 2023

 • Young adult top 6: april 2023

 • Fictie top 6: april 2023

 • Broeinest - van Sambeek

 • Hine - Lotte Kok

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen