• onze waardering

Recensie: Homemade Beauty RECENSIE

Recensie: Homemade Beauty – Zoë Van Quickelberge

Op een dag stond Zoë onder de douche en probeerde ze de ingrediëntenlijst van haar shampoo te ontcijferen. Een groot deel van de bestanddelen is dan wel goedgekeurd in kleine concentraties, maar niet altijd geschikt voor gebruik op de huid, en al zéker niet voor consumptie. Toen besefte ze: je huid is het grootste orgaan, en dus kun je er maar beter zorg voor dragen. Zoë ging daarom op zoek naar natuurlijke ingrediënten die wél een meerwaarde zijn voor huid en haar en die het milieu niet belasten. In Homemade beauty maakt Zoë je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica. Maak je eigen zeep, parfum shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier!

Als je houdt van huid en haar verzorging op een natuurlijke manier is Homemade beauty van Zoë Van Quickelberge het perfecte boek voor jou. In Homemade beauty worden verschillende recepten voor huid en haar beschreven en het boek staat boordevol met tips en uitleg over hoe je jouw huid én haartype het best kan verzorgen.

Op het eerste gezicht is Homemade beauty een feestje voor het oog. Een prachtige cover, van binnen overzichtelijk en de teksten worden verrijkt met plaatjes van de producten en recepten. Het boek geeft een duidelijke uitleg over hoe schadelijk sommige verzorgingsproducten zijn die je zo in de winkel kan kopen en hoe simpel het eigenlijk kan zijn om dit zelf te maken. Van crèmes, maskers, tot bodybutter en make-up: alles komt er zo’n beetje in voor. Het boek bevat niet alleen de recepten hiervoor, maar ook een duidelijke uitleg van de werking van de ingrediënten en welke ingrediënten schadelijk kunnen zijn. Erg interessant om te lezen, vooral als je (net als ik) al honderden verzorgingsproducten hebt aangeschaft en eigenlijk nog steeds niets weet wat werkt voor jou. Handig is dat er in het boek ook beschreven wordt waar je bepaalde producten kan kopen, zodat je niet winkel na winkel hoeft af te struinen op zoek naar dat ene product.

Waar ik zelf vooral veel aan had was de uitgebreide informatie over welke ingrediënten in de dagelijkse verzorgingsproducten je eigenlijk beter kunt vermijden en wat daarvoor bijvoorbeeld een goede vervanging is. Om dit boek aan te schaffen hoef je niet eens per se iets te weten van uiterlijke verzorging of producten daarvoor, want alles wordt haarfijn uitgelegd in Homemade beauty. Daarbij heeft Zoë Van Quickelberge een superfijne schrijfstijl, waardoor het makkelijk wegleest en zeker niet snel saai wordt om te lezen. Zelfs als je niet zo van de make-up en crèmes bent is Homemade beauty toegankelijk om te lezen. Daarom 5 hartjes voor dit beautyboek!

Recensie: Homemade Beauty – Zoë Van Quickelberge

Homemade beauty

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een dag stond Zoë onder de douche en probeerde ze de ingrediëntenlijst van haar shampoo te ontcijferen. Een groot deel van de bestanddelen is dan wel goedgekeurd in kleine concentraties, maar niet altijd geschikt voor gebruik op de huid, en al zéker niet voor consumptie. Toen besefte ze: je huid is het grootste orgaan, en dus kun je er maar beter zorg voor dragen.
    Zoë ging daarom op zoek naar natuurlijke ingrediënten die wél een meerwaarde zijn voor huid en haar en die het milieu niet belasten. In Homemade beauty maakt Zoë je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica.
    Maak je eigen zeep, parfum shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen