• onze waardering

Recensie: Breek met hoe je eet RECENSIE

Recensie: Breek met hoe je eet – Hella van Laer

Breek met hoe je eet is een praktisch boek over alles wat je moet weten over voedingsgewoontes. Door middel van uitleg over hoe bepaalde mechanismen in je brein werken en hoe daar mee om te gaan geeft Hella van Laer tips hoe je je eetpatroon kunt veranderen.

De lay-out van Breek met hoe je eet maakt dat je met plezier aan dit boek begint. Dit begint al met de vrolijke heldere kleuren van de voorkant en gaat zeker door met de inhoud. Daar zijn wat rustigere kleuren gebruikt maar daarnaast wel veel illustraties en leuk vormgegeven invulkaders. Het boek is praktisch onderverdeeld in de biologische en psychologische kant van eten. De laatste hoofdstukken zijn gewijd aan veel voorkomende valkuilen, elk voorzien van tips om deze te voorkomen. Praktisch hierbij is dat er onderscheid wordt gemaakt tussen tips die veel en weinig tijd kosten. Zo kun je toch al een begin maken ook al heb je weinig tijd.

De schrijfstijl van Hella van Laer is erg prettig en leest gemakkelijk weg. Ze legt op een heldere wijze uit hoe ons brein werkt ten opzichte van eten en geeft daarbij duidelijke, realistische adviezen. Dit maakt het boek erg toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Tijdens het lezen van de theorie krijg je al kleine opdrachten die je aan het denken zetten en waarmee je al aan de slag kunt. Aan het einde van Breek met hoe je eet zit een praktisch werkboek om volop aan de slag te gaan met je eetpatroon. Dit is een logische en aangename opbouw van het boek waarmee je vanaf het begin al kleine stappen kunt maken om je eetpatroon aan te passen. Ze begint bijvoorbeeld met de belangrijkste tip: zorg dat je gemotiveerd bent! En ze geeft je vervolgens tips hoe je hiervoor zorgt en hoe je je motivatie ook kunt behouden.

Wat opvalt is dat er regelmatig dingen herhaald worden in Breek met hoe je eet. Enerzijds logisch omdat door herhaling dingen beter worden onthouden. Anderzijds stoorde het ook tijdens het lezen. Vooral als precies dezelfde voorbeelden werden gebruikt. Ook kwamen sommige delen van de tekst soms wat belerend over terwijl andere stukken juist heel begripvol waren. Maar dit is natuurlijk erg subjectief en zal voor iedereen anders zijn.

Alles bij elkaar is Breek met hoe je eet een echte aanrader voor wie echt aan de slag wil met zijn/haar voedingspatroon en dit op een gezonde en verantwoorde manier wil aanpakken. Complimenten voor Hella van Laer die dit op zo’n duidelijke en praktisch toepasbare wijze heeft vormgegeven.

Recensie: Breek met hoe je eet – Hella van Laer

Breek met hoe je eet

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Afvallen is makkelijk. Het enige wat je moet doen, is je brein ervan overtuigen dat je ook anders kunt eten. Want het gaat niet om wát je eet, maar hoé je eet. Klinkt simpel? Dat is het eigenlijk ook. In Breek met hoe je eet legt voedingswetenschapper en diëtiste Hella Van Laer op basis van haar jarenlange praktijkervaring haarfijn uit hoe je je brein moet trainen om je lichaam een boost te geven. Want de meeste kook- en dieetboeken vertellen ons wel hoe we gezonder moeten eten. Maar op lange termijn blijft de vraag: waarom lukt het ons zo moeilijk om het ook vol te houden?
    In dit boek toont Hella Van Laer aan hoe onze hersenen omgaan met eten. Ze vertelt hoe je alle (di)eetvalkuilen vermijdt, slechte eetgewoontes doorbreekt, hoe je jezelf kan beschermen door je omgeving aan te passen, jezelf motiveert… en vooral gemotiveerd blijft. In Breek met hoe je eet vind je ook handige hulpmiddelen zoals een eetdagboek en een eetmeter.
    Voedingswetenschapper HELLA VAN LAER helpt iedereen die gezonder wil eten. In 2018 schreef ze met haar collega's van foodblog Gezonde Drukte het succesvolle Wat eten we vanavond? over kinderen en gezonde voeding

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen