• onze waardering

Recensie: De genezer RECENSIE

Recensie: De Genezer – Toni Coppers

Commissaris Liese Meerhout krijgt een telefoontje uit Oxford van haar ex-vriend Simon. Hij vertelt haar over de verdwijning van een student, de politie in Oxford denkt dat ze is verdronken maar Simon gelooft het niet. Hij vraagt Liese of ze de zaak wil onderzoeken en om hem een plezier te doen informeert ze bij haar collega's in Oxford. Als ze de informatie van haar collega's krijgt, heeft ze zelf ook het gevoel dat er iets niet klopt. Maar ze kan alleen niet veel doen, ze heeft zelf haar handen vol met de moord op een professor in haar eigen stad en de zoektocht naar een kostbaar manuscript die de professor in zijn bezit had. Het onderzoek verloopt moeizaam tot er een link wordt gevonden naar Oxford. Liese volgt haar intuïtie en gaat naar Oxford, in de hoop daar antwoorden te vinden.

De Genezer is boek vijftien in de Liese Meerhout reeks maar elk boek leest als een stand-alone. Je hoeft de andere boeken niet gelezen te hebben om Liese Meerhout een geweldig personage te vinden. Ze is niet de typische rechercheur die je vaak in boeken tegen komt. Liese werkt niet zo zeer volgens het boekje maar ze volgt haar intuïtie en dat levert haar vaak meer op. Naast haar werk heeft ze een relatie die niet echt lekker loopt en doet ze haar best om haar drukke baan te combineren met haar privé leven. Liese is niet perfect en dat zorgt ervoor dat je als lezer al gauw een band met haar krijgt, want niemand is immers perfect. Naast geloofwaardige personages heeft Toni Coppers ook de beschrijvingen van de plaatsen waar De Genezer zich afspeelt heel mooi beschreven. Vooral Oxford beschrijft Coppers op een manier dat je als lezer gelijk je koffer zou willen pakken, om het stadje zelf te gaan bezoeken.

 De lezer wordt meerdere malen op het verkeerde been gezet in dit verhaal. De Genezer begint al meteen spannend en net als je denkt dat je er uit bent wie de moord heeft gepleegd, krijgt het verhaal een andere wending en kom je er achter dat je er helemaal naast zit. Zo weet Coppers de lezer in de stoel te houden en je legt het boek dan ook niet gemakkelijk weg.

Kortom is De Genezer gewoon een heel goed boek met sterke geloofwaardige personages. De sterke plot en de wendingen in het verhaal zorgen er voor dat het niet anders kan dan dat je dit boek van Coppers in één ruk uitleest.

Recensie: De Genezer – Toni Coppers

De Genezer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Antwerpen wordt een professor geschiedenis dood aangetroffen in zijn flat. Alles wijst op roofmoord, want een kostbaar en zeldzaam middeleeuws handschrift over fabeldieren is verdwenen. Het spoor leidt commissaris Liese Meerhout naar Oxford. Daar is de Vlaamse studente Emma vermist. Haar kleren liggen netjes opgevouwen op een jaagpad langs de Theems. De politie gaat uit van zelfdoding, maar die these stuit op veel ongeloof: Emma was een vrolijke spring-in-'t-veld die bij iedereen geliefd was.
  Liese en Masson pendelen tussen Antwerpen en Oxford. Al snel wordt duidelijk dat zowel in de wereld van de magie en de fabels als in het leven van Emma niets is wat het lijkt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen