• onze waardering

Recensie: Ciao Sicilia RECENSIE

Recensie: Ciao Sicilia – Marelle Boersma

In de Vertrek-reeks zijn specifieke landeigenschappen erg belangrijk en hebben flinke invloed op de verhaallijnen. Marelle Boersma neemt haar lezers mee naar een bepaald land en geeft ze een kijkje achter de schermen van dat land. Ciao Sicilia is het tweede boek in deze reeks en neemt je mee naar het Italiaanse eiland Sicilië. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Anne is een vlotte meid die geniet van bijklussen in de chocolatier van haar beste vriend Daan en lijkt gelukkig. Schijn bedriegt, want Anne zit vast in een gewelddadig huwelijk met Benny. Als ze op een dag een flinke bundel geld vindt in de kledingkast, ziet ze mogelijkheden. Met het geld laat ze een overval in scène zetten, waarbij Benny ernstig gewond raakt en in het ziekenhuis beland. Anne breekt alle banden met Nederland en reist naar het stadje Modica in Italië. Ze verandert haar naam in Sofia en hoopt in dit gemoedelijke stadje een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Modica staat bekend om hun chocolade, dat wordt gemaakt volgens de traditie van de Oude Azteken en Sofia begint het stadje in haar hart te sluiten. Maar al snel blijkt dat Modica een stuk gewelddadiger is dan ze had gedacht; de maffia speelt een grote rol in het leven van de inwoners en Sofia is er midden in terecht gekomen. Aan de andere kant van Europa wil Benny na zijn ontslag uit het ziekenhuis de onderste steen boven water halen en uitvinden wat er is gebeurd...

De Vertrek thrillers staan ondertussen bekend om de beschrijvende schrijfstijl en Marelle Boersma neemt je mee op reis naar Italië. Gebouwen, steegjes en omgevingsfactoren komen tot leven. De gedetailleerde omschrijvingen trekken je het verhaal in, maar worden gelukkig nergens langdradig en storen het verhaal niet. Het leuke is dat de locaties echt bestaan en dat je ze dus zou kunnen opzoeken als je in de buurt bent. Chocolade is een belangrijke handel in Modica en het komt niet als verrassing dat het stadje daadwerkelijk hierom bekendheid geniet. 

Ook de verhaallijn van de maffia berust op waarheid. De auteur weet van de slechteriken echte mensen van vlees en vloed te maken. Ze schetst niet alleen de nare en gewelddadige kant, maar doordat Sofia in een maffia-familie terecht komt, zie je ook de warmte die deze personages voor elkaar hebben. Door de vele belevenissen die Sofia in haar nieuwe leven te verwerken krijgt, zie je dat ze zichzelf ontwikkelt. Ze komt uit haar schulp en is minder bang om haar mening te uiten. Deze positieve eigenschappen halen echter niet weg dat het spanningsgehalte in Ciao Sicilia aan de lage kant ligt. Het kat- en- muisspel komt pas laat op gang. Gelukkig is het geen boek dat staat of valt met de spanning. Er worden genoeg alternatieven geboden om je aan de bladzijden gekluisterd te houden. 

Ciao Sicilia is een heerlijk boek voor een 'lazy afternoon', waarin je jezelf graag even ergens anders waant. Marelle Boersma zorgt voor een interessant tijdverdrijf en door de bloeiende omschrijvingen kan het haast niet anders dan dat het stadje zich op je netvlies zal worstelen. Als spanning niet het belangrijkste is dat je in een boek zoekt, zal dit avontuur je niet teleurstellen. 

Recensie: Ciao Sicilia – Marelle Boersma

Ciao Sicilia

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen