• onze waardering

Recensie: Het geheim van de snoepfabriek RECENSIE

Recensie: Het geheim van de snoepfabriek – Selma Noort

De ouders van Meda willen de snoepfabriek, die van haar opa was, weer nieuw leven inblazen. De bank wil alleen maar een lening verstrekken als ze opa’s beroemde snoepjes weer gaan maken: roomwitte zuchtjes die smelten op je tong. Maar waar is het geheime recept gebleven? Meda en haar beste vriend Stephan gaan op zoek naar het recept. Maar ze zijn niet de enige, ook de eigenaar van een andere snoepfabriek wil graag het recept hebben.

Selma Noort is er in dit boek in geslaagd een spannend speurdersverhaal neer te zetten. En dat ook nog in en rondom een snoepfabriek. Leesplezier gegarandeerd voor de kinderen. Het boek heeft korte hoofdstukken en de heldere, vlotte stijl van Noort zorgt ervoor dat het boek gemakkelijk leest.

“Stephan weet hele goeie namen voor nieuwe snoepjes!” riep Meda.

Ze gingen aan de grote werktafel zitten. Albrecht schonk koffie voor zichzelf in en limonade voor Stephan en Meda. Er stond een oude jampot op tafel, vol babbelaars. Hij schoof de pot naar Stephan en Meda.

“Neem er maar een paar.”

“Smekbekkies, smakwaffels, slikslobbers, jatpakkers, smulsmurrie,” somde Stephan zijn snoepnamen op.”

De hoofdpersonen in het boek zijn Meda en Stephan. Twee doodnormale kinderen, waarmee de lezers zich gemakkelijk kunnen identificeren. De gebeurtenissen in Het geheim van de snoepfabriek zijn geloofwaardig beschreven, het zou ook zo in het echte leven voor kunnen komen. Selma Noort bouwt de spanning goed op. Hier laat ze het weer in meespelen, om het dramatischer en spannender over te laten komen. Wat bij kinderen zeker weten lukt.

“Later, in het holst van de nacht, kwam het onweer terug. De bliksem verlichtte de bekken van de grimmige stenen leeuwen op de pilaren bij het toegangshek.”

In Het geheim van de snoepfabriek staan vlotte pentekeningen in grijstinten. De illustraties sluiten goed aan op de tekst en geven het boek net dat stukje extra. In de spannende stukken zouden de lezers minder aandacht kunnen hebben voor de pentekeningen, omdat ze in het verhaal zitten en graag door willen lezen. De illustraties vallen dan minder goed op.

Het geheim van de snoepfabriek valt onder de serie GEHEIM-boeken, waarvan er al een heleboel zijn verschenen. Kinderen kunnen via de website geheimvan.nl meedoen met de schrijfwedstrijd voor Een geheim van – boek. Erg leuk om kinderen hierop te wijzen. Wie weet wordt de lezer van de geheim-boeken ook wel een schrijver.

Het geheim van de snoepfabriek is een spannend verhaal, dat van begint tot eind boeit. Het is geschikt voor een grote groep lezers, vanaf ongeveer 8 jaar. Het leuke is, dat dit boek geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Recensie: Het geheim van de snoepfabriek – Selma Noort

Geheim van… - Het geheim van de snoepfabriek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spannend avontuur om zelf te lezen vanaf 8 jaar.

    Meda's ouders willen de oude snoepfabriek, die vroeger van Meda's opa was, nieuw leven inblazen. De bank wil alleen een lening geven als ze het beroemdste snoepje van vroeger weer gaan maken, de zogenaamde zuchtjes: rond, roomwit en zo licht als een veertje. Meda en haar beste vriend Stephan gaan op zoek naar het recept. Maar ze zijn niet de enigen. Het lijkt wel alsof iemand hen achtervolgt…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Stiefkind

Zoek in artikelen