• onze waardering

Recensie: Vers! RECENSIE

Recensie: Vers! – Donal Skehan

Hij is er, de nieuwe Jamie Oliver, Donal Skehan. Deze Ierse chef-kok is bekend van 24Kitchen en heeft daarnaast zijn eigen Youtube kanaal. Vers! is alweer zijn zesde kookboek, en zijn eerste Nederlands vertaalde kookboek. Het boek begint met de beste maaltijd van de dag, gevolgd door eten onderweg en supersnelle suppers. Hierna volgen: tijd voor een relaxed diner, toetjes en ander lekkers en tot slot voorraadkastkoken. Wil jij je dag beginnen met sapmuffins met chocoladeglazuur, lunchen met een kerriekipsalade in een pot, dineren met vega shepherd’s pie met zoete aardappel of genieten van kokosmakronen? Dat kan!

De overwegend eenvoudige recepten worden bereid met toegankelijke ingrediënten. De recepten zijn gevarieerd. Zo zijn de recepten voor verschillende eetmomenten, vlees, vis vegetarisch of zoet. Ook wordt rekening gehouden met mensen die kampen met een voedselallergie of intolerantie. Zo staan er bijvoorbeeld lactosevrije bananecupcakes in en een feestlijke glutenvrije chocoladetaart. Helaas missen de recepten een bereidingstijd. Daarnaast zijn niet alle recepten voorzien van foto’s, wat ik een gemis vind.

Het eerste recept uit Vers! dat ik maakte, was de appel-kaneelpap met pecannoten. Deze voedzame havermoutpap bestaat uit slechts zeven ingrediënten, die je wellicht al in huis hebt. Het is lekker en staat ook nog eens snel op tafel, een goed begin van je dag.

Het tweede recept uit Vers! dat ik kookte, was de gezonde nasi goreng met garnalen en gebakken ei. Voor dit gerecht maakte ik een boemboe (kruidenpasta) en bloemkoolrijst. De vervanging van rijst door bloemkool maakt het gerecht koolhydraatarm. De lijst van ingrediënten was enigszins lang, maar ook hierbij vooral toegankelijke ingrediënten die gewoon in het keukenkastje te vinden zijn. Het was een smaakvol gerecht, qua portiegrootte wel wat weinig uitgaande van vier personen waarvoor het gerecht bedoeld zou zijn.

Of je nu zoekt naar een voedzaam ontbijt, een maaltijd voor onderweg of wat langer de tijd neemt om een relaxed diner op tafel te zetten, het kan allemaal met het boek Vers! van Donal Skehan. Hiermee maak je veelzijdige, gezonde maaltijden voor de hele dag. Het boek is geschikt voor een breed publiek, voor mensen die vegetarisch eten maar ook voor mensen met een voedselallergie- of intolerantie.

Recensie: Vers! – Donal Skehan

VERS!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    VERS! staat boordevol toegankelijke recepten waarvan er zeker een aantal in je vaste repertoire terechtkomen. Van chunky maaltijdsoepen bomvol smaak en kleurrijke, vullende salades tot aromatische stoofpotjes en goddelijke taarten: dit boek voorziet in vrijwel elke behoefte. Met flair en enthousiasme deelt Donal Skehan zijn liefde voor koken met de lezer. Door goede keuzes te maken en de tijd te nemen om te koken en te eten, heeft hij de perfecte balans tussen lekker en gezond gevonden.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen