• onze waardering

Recensie: Herstel je hormonen in 10 stappen  RECENSIE

Recensie: Herstel je hormonen in 10 stappen - Vivian Reijs

In Herstel je hormonen in 10 stappen legt Vivian Reijs je uit wat de invloed van je hormonen is op hoe je je voelt. En geeft ze je tips hoe je met voeding invloed kunt hebben op je hormonen. Om je een beetje op gang te helpen heeft ze een aantal recepten en weekmenus toegevoegd.

Allereerst complimenten voor de schrijfstijl van Vivian Reijs. Herstel je hormonen in 10 stappen leest erg prettig en maakt dat je geïnteresseerd blijft lezen. En wat misschien nog wel knapper is: het is haar gelukt om deze lastige materie begrijpelijk en overzichtelijk op te schrijven. Je kunt duidelijk merken dat ze weet waar ze het over heeft en hier ook goed over nagedacht heeft. Door de combinatie van haar schrijfstijl en goede onderbouwing is het niet moeilijk om jezelf te motiveren om hiermee aan de slag te gaan.

Herstel je hormonen in 10 stappen is heel overzichtelijk opgebouwd in een aantal hoofdstukken die weer verdeeld zijn in paragrafen. Zo is er een hoofdstuk In 10 stappen naar de oplossing waarin slaap voldoende, sociaal leven en slimme vetten een aantal paragrafen zijn. Zo is het gemakkelijk om informatie even terug te zoeken of het boek in behapbare delen te lezen.

Er zijn veel recepten toegevoegd die allemaal vrij gemakkelijk te maken zijn. Je hoeft geen sterrenkok te zijn of heel veel tijd in de keuken door te brengen. Dit wisselt natuurlijk per recept maar over het algemeen valt op hoe praktisch de recepten toe te passen zijn. Wel zijn de lunchgerechten wat ambitieus als je deze mee moet nemen naar je werk of als het warm gegeten moet worden. Bij bijna elk recept staan tips en variatietips wat het erg gemakkelijk maakt om af te wisselen. De recepten die ik gemaakt heb klopten allemaal, ook de aangegeven (voor)bereidingstijd.

Voor deze recensie heb ik 3 recepten uitgeprobeerd:

Boekweit-ontbijtmuffins met kokosyoghurt en vers fruit: in plaats van de boekweitvlokken heb ik havervlokken gebruikt zoals ook bij de tips stond. Dit recept was erg gemakkelijk te maken en erg lekker. De muffins zelf heb ik de dag erna (zonder yoghurt en fruit) meegenomen als tussendoortje wat ook heel goed kan.

Tonijnsalade: wat is er lekkerder dan eigengemaakte tonijnsalade? Het is zeker één van mijn favorieten. Dit recept is ook erg gemakkelijk te maken en erg lekker. Vooral de toevoeging van kappertjes en paprikapoeder maakte het net iets anders dan anders.

Eierwrap met tonijnsalade: dit is een recept waarin de eigengemaakte tonijnsalade toegepast kan worden. Zelf zou ik nooit op deze combinatie zijn gekomen maar ik ga het zeker vaker doen. En ook dit recept is in een handomdraai klaar.

Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs is een echte aanrader voor iedereen die bewust met eten en zijn gezondheid bezig is. Het geeft veel praktische handvatten en is goed onderbouwd. Door de recepten kun je meteen praktisch aan de slag en het kost je niet veel meer tijd dan het bereiden van je gemiddelde dagelijkse maaltijd.

Recensie: Herstel je hormonen in 10 stappen - Vivian Reijs

Herstel je hormonen in 10 stappen

 • Auteur:

 • Verschenen:

  2 oktober 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789021570624
  Uitgever Kosmos
  208 pagina's
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Kitchen Chicks
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Herstel je hormonen laat Vivian Reijs je zien hoe je je hormonen in balans krijgt. Met haar platform Gezonder met Viv helpt Vivian meer dan 250.000 vrouwen aan een gezonde leefstijl. Een goede hormoonbalans is hierbij cruciaal, vanwege het effect op gewicht, humeur en uiterlijk, maar ook op vruchtbaarheidsproblemen en klachten als PMS, acne en PCOS. In makkelijke stappen leert Vivian vrouwen van alle leeftijden hoe ze hun hormoonbalans herstellen, in elke fase van hun leven. Met praktische voedingsinformatie, recepten en eetplanners. Word fitter, slanker en blijer!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen