• onze waardering

Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren RECENSIE

Lees HIER ons interview met de auteur van Twee kunnen een geheim bewaren. 

Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren – Karen M. McManus

In Twee kunnen een geheim bewaren verhuist de tweeling Ellery en Ezra naar hun oma in Echo Ridge, nadat hun moeder is opgenomen in een afkickkliniek. Ondanks dat het een kleine stad is, gaan er vele mysteries in schuil. Zo is de tweelingzus van hun moeder verdwenen en nooit meer teruggevonden en is de homecoming koningin 5 jaar geleden vermoord. Wanneer Ellery en Ezra er komen te wonen blijkt al snel dat de moordenaar nog steeds actief is in de stad. Langzaamaan ontdekt Ellery dat iedereen in de stad geheimen heeft…

Twee kunnen een geheim bewaren, is het tweede boek van Karen M. McManus, de auteur van Een van ons liegt. Het eerste boek was een groot succes en zat erg goed in elkaar. Gelukkig weet dit tweede boek zeker niet teleur te stellen! Ten eerste zit de plot erg goed in elkaar. Wanneer Ellery en Ezra eenmaal wonen in Echo Ridge worden er verschillende leuzen in de stad verspreid waarop staat dat de moordenaar weer zal toeslaan. Ellery is samen met Malcolm, een vriend die ze heeft gemaakt in Echo Ridge, vastbesloten om te achterhalen wie hierachter zit. Ze hoopt op deze manier meteen de moord op te lossen die vijf jaar geleden is gepleegd. De hoofdverdachte hiervoor was Declan Kelly, de broer van Malcolm, die uiteindelijk is vrijgesproken. De plot is erg spannend, met name door de verschillende leuzen die worden verspreid. Je vraagt je continu af of en wanneer de moordenaar weer toe zal slaan. Daarnaast heb je als lezer werkelijk geen enkel idee wie de moordenaar zou kunnen zijn. De auteur heeft iedereen zo verdacht weten te maken, dat bijna iedereen het wel zou kunnen zijn geweest. Dit is ook de grote kracht van het boek. Het wordt hierdoor nooit saai, omdat je de hele tijd op het puntje van je stoel zit en zit mee te denken wie het gedaan zou kunnen hebben.

Twee kunnen een geheim bewaren is daarnaast verteld vanuit twee perspectieven: die van Ellery en die van Malcolm. Beide personages krijgen hierdoor veel diepgang mee en je begrijpt de beweegredenen van allebei. Tevens zijn ze beiden ontzettend interessante personages om over mee te lezen. Ook de andere karakters zijn erg goed uitgewerkt door de auteur. Weliswaar hebben die een kleinere rol dan Ellery en Malcolm, ze voelen wel allemaal af en ze zijn als het ware tastbaar voor de lezer. Naast de spannende plot heeft Karen M. McManus ook een romantische verhaallijn door het boek heen gewoven. Dit is fijn voor de afwisseling en het zorgt ervoor dat het boek niet te zwaar wordt.

Een klein minpuntje aan het boek is het begin. Je begint meteen midden in het verhaal wanneer Ellery en Ezra naar Echo Ridge verhuizen. Hier krijgen we ook meteen te horen hoe het zit met de geschiedenis van dit stadje en wie er zijn verdwenen en vermoord. In het begin is dit vrij veel informatie en heb je als lezer een klein beetje moeite om vat te krijgen op alle namen en personages, maar wanneer je er eenmaal inzit is dit gelukkig geen enkel probleem meer.

Uiteraard hoort er bij zo’n spannend plot ook een grootse ontknoping. En hoewel deze niet teleurstelt had ik er persoonlijk nog net iets meer van verwacht. Desalniettemin blijft het een sterke ontknoping. Met name weet Karen M. McManus de lezer na de allerlaatste zin in dit boek met open mond achter te laten. Ondanks dat het boek een vrij gesloten einde heeft zou ik het niet erg vinden om een vervolg op dit boek te zien. Dit komt met name doordat alle personages zo ontzettend leuk zijn om over te lezen, dat je eigenlijk nog geen afscheid van ze wil nemen.

Karen M. McManus heeft met Twee kunnen een geheim bewaren een ontzettende sterke young adult thriller neergezet! 4 hartjes voor dit spannende boek.  

Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren – Karen M. McManus

Twee kunnen een geheim bewaren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Geheimen, jaloezie, roddels en moord

    Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Lang geleden is hun tante Sarah daar verdwenen – een zaak die nooit is opgelost en waar in de familie nooit over gesproken wordt. Algauw ontdekt Ellery dat er pas nog een meisje is verdwenen. Net als Sarah was dit meisje homecoming queen op school, en niet lang daarna worden ook de meisjes die dit jaar genomineerd zijn bedreigd. Ellery is een van de kandidaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze wordt daarbij geholpen door Malcolm, een jongen van school die ze stiekem wel leuk vindt, maar die ook meer lijkt te weten dan hij doet voorkomen. Langzaam maar zeker komt Ellery dichter bij de waarheid. Maar dan vindt er nog een verdwijning plaats en deze keer wel heel dichtbij…
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen