• onze waardering

Recensie: Het kwaad in jou RECENSIE

Recensie: Het kwaad in jou - Karen Rose

In Het kwaad in jou van Karen Rose volg je als lezer twee verhaallijnen. Na een korte proloog spring je meteen naar het verhaal over de 23-jarige Taylor die, 4500 kilometer van huis, een nieuwe baan als therapeute bij het bedrijf Healing Horses heeft aangenomen. Hier begeleidt ze getraumatiseerde kinderen door middel van paardrijlessen. Niemand weet echter dat zij deze baan eigenlijk met een heel ander doel heeft aangenomen, namelijk het vinden van haar biologische vader. Wanneer zij op de boerderij kennismaakt met de knappe zoon van de eigenaresse, Ford, ontwikkelt zich een stormachtige romance. Leuk om te lezen, maar helaas niet erg geloofwaardig. Dit geldt voor meer gebeurtenissen in het boek. Wanneer Taylor haar biologische vader leert kennen, gaat de acceptatie van zijn ‘verloren dochter’ wel erg snel en vlekkeloos.

De spanning in Het kwaad in jou wordt vooral opgebouwd rondom de zusjes Jazzie en Janie. Hun moeder is enkele weken geleden op gruwelijke wijze vermoord en Jazzie is hier getuige van geweest. De zusjes komen onder behandeling van Taylor te staan en zo komen deze verhaallijnen samen.

Wat in de rest van het boek vooral centraal staat, is de klopjacht op de moordenaar. Hij is door een drugsverslaving op het slechte pad geraakt en probeert wanhopig zijn sporen te wissen en zijn reputatie te herstellen. Hopelijk komen de rechercheurs die op deze zaak zitten, er op tijd achter dat de deze man niet alleen de moordenaar is van de moeder van Jazzie en Janie, maar ook hun vader!

Al snel na de eerdergenoemde proloog kom je enkele belangrijke details te weten, waaronder dus de identiteit van de dader. Toch voelt het verhaal traag aan, omdat de hoofdstukken ontzettend langdradig zijn geschreven met veel grote dialogen. Karen Rose gebruikt daarnaast veel herhaling in de opbouw van haar zinnen, waardoor ze een beetje cliché aandoen. Hierdoor vond ik het lastig mijn aandacht erbij te houden. De verhaallijnen spraken me aan, maar de manier waarop het geschreven is een stuk minder.

Het aantal personages in het verhaal is groot. Hierdoor is het soms lastig uit elkaar te houden wie nu wie is, mede omdat de personen elkaar allemaal lijken te kennen en zodoende één grote familie vormen. Ook zijn er enkele personages die in eerdere romans van Rose al een rol speelden. Dit vormt echter geen belemmering bij het lezen van dit boek.

Wat mij daarnaast opviel was de gebrekkige vertaling van het boek. Er zaten veel kromme zinnen in of woorden die helemaal niet in de juiste context werden geplaatst. Dit ergerde me en deed voor mij afbreuk aan het verhaal.

Toch wil je graag weten hoe het verhaal afloopt, als het eenmaal op gang is. Het kwaad in jou is een prima boek om mee te ontspannen, maar verwacht geen vlot, goedgeschreven verhaal. Daarvoor is het boek te weinig verrassend en in vlagen te clichématig. Ik geef het boek twee hartjes.

Recensie: Het kwaad in jou - Karen Rose

Het kwaad in jou

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een nieuwe thriller van bestsellerauteur Karen Rose, de koningin van Romantic Suspense. "Het kwaad in jou' (Monster in the Closet) is wederom doorspekt met spanning, erotiek, intriges, moord en bedrog.

    Rechercheur Clay Maynard spoort vermiste kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen. Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden…

    Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Voor haar boeken werd zij meermaals bekroond. Karen Rose woont en werkt in Florida.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen