• onze waardering

Recensie: Strudel + Knödel RECENSIE

Recensie: Strudel + Knödel - Anja Dunk

Bij gedachten aan de Duitse keuken zullen velen al snel aan schnitzel en braadworst denken. In het kookboek Strudel + Knödel van Anja Dunk staan ruim tweehonderd Duitse recepten gebundeld, die veelal in een modern jasje gestoken zijn. Natuurlijk vind je ook klassiekers zoals Sauerkraut (zuurkool) en Schwarzwälder Kirschtorte (chocolade-kersentaart), maar er is meer, eierlikör, kwarkbeignets met honing en tijmzout of roggezuurdesembrood met venkel. Met maar liefst dertien kernhoofdstukken vol recepten, is er voor ieder eetmoment wel wat te vinden.

Het boek is overzichtelijk vormgegeven maar enigszins saai vanwege het vele witgebruik in combinatie met de zwarte typografie. De meeste recepten zijn voorzien van foto’s. Deze foto’s zijn over het algemeen vrij donker, en zien er hierdoor niet bijzonder uitnodigend uit. Daarnaast is het jammer dat bij een behoorlijk aantal recepten foto’s mist. Evenals ontbreekt er een bereidingstijd bij de recepten.

Het eerste recept uit Strudel + Knödel dat ik maakte, was de komkommersoep met dille en roze peperkorrels. Deze soep vond ik verrassend omdat ik komkommer normaal gesproken altijd koud eet en het hier verwerkt is tot een warme soep. Eenvoudig om te maken, en een verfijnde smaak.    

Het tweede recept dat ik kookte, was de met spinazie en rundvlees gevulde pasta. Ik hield de hoeveelheden aan die in het recept stonden en rolde het deeg zo dun mogelijk uit, maar ik kwam niet uit met het aantal knoedels. Ik kookte de pasta in een ruime hoeveelheid water, maar helaas plakte de pasta aan elkaar en scheurde hierdoor kapot. De bereidingstijd voor het koken van de pasta was veel te kort, zo was de pasta na twaalf minuten nog lang niet gaar. Dit recept was een totale misser. 

Het derde recept uit Strudel + Knödel dat ik maakte, waren de snelle noedels met gerookt paprikapoeder, zure room en augurk. De smaken waren goed in balans. Zo is het zoet, zuur en heeft het pit door het rokerige van het gerookte paprikapoeder en maakt de room het gerecht romig en wat zachter en milder van smaak. Een snelle maar bovenal smaakvolle maaltijd.

Anja Dunk bundelt in Strudel + Knödel gevarieerde, moderne en veelzijdige Duitse recepten voor ieder moment van de dag.

Recensie: Strudel + Knödel - Anja Dunk

Strudel + Knödel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit kookboek is de langverwachte opleving van de Duitse keuken, en bewijst dat er in deze "vergeten keuken' veel meer te eten is dan alleen Bratwurst en Schwarzwälder Kirsch. De gerechten van Anja Dunk zijn zacht gekruid, rokerig en vol van smaak. Van volkoren karnemelkwafels en met karwijzaad geroosterd varkensvlees en courgette tot bierknoedels met romige jeneverbessenchampignons; Dunks manier van koken is levendig, eerlijk, snel en diep
    verweven met de seizoenen.


    Strudel + Knödel bevat meer dan tweehonderd recepten voor de dagelijkse familietafel, maar ook voor snacks en speciale gelegenheden. Het is een onmisbaar naslagwerk voor alle basisgerechten uit de Duitse keuken en biedt het hele jaar door inspiratie voor smakelijke en eenvoudige maaltijden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen