• onze waardering

Recensie: Resurrection Bay RECENSIE

Recensie: Resurrection Bay - Emma Viskic

Resurrection Bay heeft een hele sterke opening. Caleb heeft net het lichaam van zijn jeugdvriend en hoofdagent Gary gevonden, hij is op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. Caleb had Gary gevraagd om hem een handje te helpen in een verzekeringszaak, is deze vraag hem fataal geworden? Ondanks dat Caleb doof is besluit die met alleen maar een cryptische sms bericht die Gary vlak voor zijn dood stuurde de dader op te sporen. Dit doet hij samen met zijn vriendin en voormalig agente Frankie. Maar hoe meer ze graven hoe gevaarlijker het wordt voor Caleb. Kende hij zijn vriend wel echt zo goed als hij zelf dacht? En wie kan hij vertrouwen? 

Emma Viskic heeft een intrigerend boek geschreven. Dat de hoofdpersoon doof is, geeft iets extra's aan het verhaal en het werkt verrassend goed. Zo geeft Resurrection Bay je een goed inzicht in de wereld van iemand die doof is en de problemen waar ze tegen aan lopen. Calebs informatie is vaak gebrekkig omdat die moet steunen op het lezen van lippen, wat voor nog wat verwarring kan zorgen in een moordonderzoek. Zijn problemen worden dan ook nog eens verergert omdat die weigert mensen te laten weten dat hij doof is. Viskic heeft geweldig werk verricht met het beschrijven hoe Caleb met zijn beperking omgaat. Maar waar Resurrection Bay veelbelovend begon, miste ik halverwege die opwinding die er voor zorgt dat je door wilt lezen. Doordat Viskic te veel aandacht besteedde aan Calebs persoonlijke problemen raakte ik de verhaallijn een beetje kwijt en dat lijkt me niet goed in een moordmysterie. Maar Viskic maakte dit goed door wel weer een sterke einde neer te zetten. Ook had de hoeveelheid geweld in dit boek wel wat minder gemogen, personages die van de ene gewelddadige confrontatie naar de andere gaan wordt gewoon vervelend op den duur. 

Toch is Resurrection Bay een goed boek met geloofwaardige personages. Het verhaal heeft een snel tempo en heeft over het algemeen een goede plot. De draai die Viskic geeft door de hoofdpersoon doof te maken is een ideale zet geweest, omdat de meeste fictieve personages perfect zijn. Dus door haar hoofdpersoon doof te maken onderscheid ze zich van rest. Resurrection Bay is een ondanks de kleine minpunten het zeker waard om te lezen. Het is de debuutthriller van Viskic en als je dan al zo een boek kan neerzetten, ben ik heel benieuwd naar wat ze nog meer voor ons in petto heeft. 

Recensie: Resurrection Bay - Emma Viskic

Resurrection Bay

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De meeslepende thriller Resurrection Bay van Emma Viskic vertelt het verhaal van een dove man die op zoek gaat naar de moordenaar van een jeugdvriend. En hoewel hij je niet verstaat, ziet hij alles…
    Wanneer Calebs jeugdvriend op brute wijze wordt vermoord in zijn huis in Melbourne
    – vingers gebroken, keel doorgesneden – besluit hij de moordenaar op te sporen. Maar Caleb is doof en hoewel hij inmiddels expert is in het lezen van menselijke expressies, leiden verkeerd liplezen en gemiste woorden tot verwarring en problemen. Als zijn ex-vrouw ook in gevaar blijkt te zijn keert hij terug naar zijn geboorteplaats Resurrection Bay. Maar daar komt hij erachter dat iedereen – ook zijn beste vriend – iets verbergt. En hoe dieper hij graaft, hoe donkerder de geheimen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen