• onze waardering

Recensie: Steekbeesten en kriebeldieren RECENSIE

Recensie: Steekbeesten en kriebeldieren - Nathalie Tordjman

Steekbeesten en kriebeldieren is een prachtig verzamelboek van Nathalie Tordjman over weekdieren, ringwormen en geleedpotigen. Het bevat heel realistische illustraties van Emmanuelle Tchoukriel & Julien Nordwood. Je leert in dit boek alles over het leven in de lucht, op en onder de grond en in het water. 

Ik was meteen verliefd op Steekbeesten en kriebeldieren. Het is een geweldig boek dat je het best mee kunt nemen als je naar buiten gaat om zo de dieren in het boek op te zoeken die je in de natuur tegen komt. Het boek bevat veel variatie. Het is niet alleen maar tekst, maar er zitten tussendoor ook quizjes, zoekspelletjes, grote zoekplaten en opdrachten die je zelf kunt doen. Juist die variatie maakt dit boek zo interessant voor kinderen en de informatieve teksten zijn interessant voor volwassenen. Want zelfs volwassenen kunnen er van leren, want ik wist bijvoorbeeld niet dat er insecten waren die kunnen eten terwijl zij aan het vliegen zijn!  

Ook zie je per diertje duidelijk de verschillende delen van het lichaam beschreven met daarbij een pijltje, zodat je weet waar je naar moet kijken. Hierdoor ga je als vanzelf ook bewuster kijken naar insecten die je in het dagelijks leven tegenkomt. Na dit boek word je een echte insectenexpert en weet je wat ze eten, hoe ze zich voortplanten en hoe ze de winter overleven. De grote zoekplaten in dit boek waren mijn favoriet. Je gaat namelijk op zoek naar een diertje in een grote plaat waarop van alles te zien is. Hierdoor ga je vanzelf bewuster kijken en zie je steeds meer dieren en planten waarover je meer te weten wilt komen. Ook de bijzondere weetjes over de dieren, zoals hoe lang het langste insect ter wereld is, hoe oud de oudste zeekreeft is en nog veel meer vond ik heel interessant om te lezen. Je zult zeker versteld staan bij het lezen van dit boek. 

Concluderend heeft Nathalie Tordjman met Steekbeesten en kriebeldieren een waardevol boek gemaakt over alle kleine diertjes die wij in ons dagelijks leven tegen komen, maar waarover we maar weinig weten. Na het lezen van dit boek zul je hierover veel meer weten en zul je de insecten die je tegenkomt in de natuur anders gaan bekijken. 

Recensie: Steekbeesten en kriebeldieren - Nathalie Tordjman

Steekbeesten en kriebeldieren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ontdek de fascinerende wereld van kleine beestjes!


    Waarom wrijft een vlieg met zijn pootjes? Wie woont er in de bijenkorf van honingbijen? Zijn alle spinnen vleeseters?
    Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in dit complete boek vol verbazingwekkende informatie en prachtige tekeningen. Met thematische spreads, zoek-en-vindpagina's om kleine diertjes in je eigen omgeving te herkennen, tips en quizjes. Een gedetailleerd geïllustreerd naslagwerk voor alle natuurliefhebbers vanaf acht jaar!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen