• onze waardering

Recensie: DNA RECENSIE

Recensie: DNA - Yrsa Sigurdardottir

In het boek DNA wordt er een verschrikkelijke moord gepleegd. Er wordt een dode vrouw gevonden wier hoofd omwikkeld is met tape en die vermoord is door een stofzuiger in haar mond te stoppen en letterlijk al haar lucht uit haar longen te zuigen. Haar dochtertje van zeven is de enige getuige. Inspecteur Huldar wordt op de zaak gezet en omdat er sprake is van een kind moet hij samenwerken met het Kinderhuis, waar de vrouw Freyja werkt, tot groot ongenoegen van Huldar. Hij heeft namelijk een onenightstand met haar gehad die niet goed afgelopen is.

Het boek DNA is een spannende thriller van de IJslandse schrijfster Yrsa Sigurdardottir. De auteur heeft een erg fijne gedetailleerde schrijfstijl. Je moet hier als lezer wel van houden, met name omdat de moord tot in de details verteld wordt. Wanneer de vrouw die vermoord is het tape om haar hoofd gewikkeld krijgt voel je haar angst en haar claustrofobie alsof je het zelf meemaakt. Maar ook de moordzaak zelf weet de auteur goed en gedetailleerd te omschrijven. Met bijna 500 pagina’s is deze thriller zeker geen dun boek, maar Yrsa Sigurdardottir weet het boek continu spannend te houden, ondanks de uitgebreide schrijfstijl. Dit komt doordat er veel verschillende personages in voorkomen die ieder goed uitgediept worden. Zo lezen we met Freyja, Huldar, het slachtoffer en Karl mee. Karl is een jonge radioamateur die boodschappen krijgt via een radiofrequentie. Langzaamaan komt hij erachter dat die boodschappen voor hem bedoeld zijn en hij gaat op onderzoek uit. Al deze verhaallijnen zijn stuk voor stuk boeiend en weten uiteindelijk mooi samen te komen. Wat ook prettig is, is dat de auteur niet continu alleen maar aan de moordzaak werkt, maar dat de relatie tussen Huldar en Freyja ook wordt toegelicht. Hierdoor blijft het boek dynamisch en wil je graag doorlezen.

Persoonlijk heb ik al erg veel thrillers gelezen, maar de plotwending in dit boek zag ik absoluut niet aankomen! Dit is een onwijs groot pluspunt als het gaat om een thriller. Wanneer de ontknoping eenmaal in zicht komt raakt het boek in een stroomversnelling en kan je het absoluut niet meer wegleggen! Wanneer Yrsa Sigurdardottir de plotwending bekend maakt kun je niet anders dan met open mond lezen hoe de waarheid zich voor je ogen ontvouwt. En wanneer je denkt dat je gewend bent aan deze plotwending, gooit de auteur er gewoon nog een wending bovenop!

DNA laat je met verbijstering achter. Elke thrillerliefhebber zou dit boek gelezen moeten hebben. Het bevat leuke, interessante personages, een sterk plot, heeft een fijne schrijfstijl en daarnaast een sublieme ontknoping! DNA krijgt van mij dan ook 5 welverdiende hartjes.

Recensie: DNA - Yrsa Sigurdardottir

DNA

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter
    verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw
    op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband
    tussen de twee vrouwen?

    Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken
    met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De
    samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja
    voorloog over zijn leven.

    Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar
    in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen