• onze waardering

Recensie: Dunya - een hemels hondenleven RECENSIE

Recensie: Dunya - een hemels hondenleven - Monique Westenberg

Dunya, een hemels hondenleven is het debuut van Monique Westenberg. Zij is de vrouw van André Hazes en een enorme dierenliefhebber. In 2018 overleed hond Dunya en als eerbetoon aan haar is dit boek ontstaan. Je volgt het verhaal van hond Dunya vanaf dat zij wordt geboren. Maar Dunya wordt steeds ouder en dan komt het onvermijdelijke afscheid. De tekst van dit boek is geschreven door Bianca Samethini. 

Allereerst was ik wat sceptisch over dit boek, maar dit was geheel onterecht. Al bij het openen van Dunya, een hemels hondenleven ontdekte ik de prachtige illustraties en was ik overtuigd. De illustraties lijken zo uit een Disney film te komen en zijn een genot om naar te kijken. Bij het lezen van de tekst merkte ik al snel dat je het verhaal van Dunya in chronologische volgorde volgt. Dit is erg prettig en zorgt ervoor dat je al snel mee gaat leven met Dunya. Ook is de tekst in tegenwoordige tijd geschreven, waardoor het mij als lezer extra aansprak. Verder is de schrijfstijl zeer geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Het is makkelijk te begrijpen en er is geen gebruik gemaakt van moeilijke woorden. Dit vind ik zeker een pluspunt.

Je leest allerlei belangrijke gebeurtenissen in het leven van Dunya en Monique, zoals wanneer zij gaat samenwonen met André Hazes, hond Gioia bij hen komt wonen, de kleine André die wordt geboren en nog veel meer.

Het mooie aan dit boek vind ik dat het niet stopt wanneer Dunya er niet meer is, het gaat daarna nog verder. Hierdoor is het vooral voor kinderen die een huisdier verliezen erg leerzaam om te weten dat het leven daarna door gaat. Daarnaast zijn de verschillende personages mooi omschreven. Zo leer je iets meer van alle leden van het gezin van Dunya. Ik ben daarom van mening dat kinderen die een huisdier verliezen, dit boek zeker zouden moeten lezen. Ik denk dat zij hieruit kracht zouden kunnen putten en dat Monique Westenberg & Bianca Samethini er met Dunya, een hemels hondenleven voor hebben gezorgd dat het verdriet een beetje draaglijker wordt. 

Concluderend is Dunya, een hemels hondenleven een prachtig boek over het mooie leven dat Dunya, de hond van Monique Westenberg, heeft gehad. Een mooi boek over het verdriet wanneer je afscheid moet nemen van een dierbaar huisdier dat al lang een deel van je gezin is geweest. 

Recensie: Dunya - een hemels hondenleven - Monique Westenberg

Dunya

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In dit hartverwarmende prentenboek, met tekeningen van animatiestudio Anikey, vertelt Monique Westenberg het ontroerende levensverhaal van haar geliefde hond Dunya. Hoe Dunya geadopteerd wordt, hoe ze met z'n tweeën vele avonturen beleven en hoe hun gezin steeds wat groter wordt; Monique ontmoet André, hun zoon wordt geboren en ze nemen een tweede hond in de familie op. Als Dunya oud wordt is het tijd voor afscheid. Iedereen is verdrietig, maar het gezin zal Dunya nooit vergeten: Dunya zit voor altijd in hun hart.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen