• onze waardering

Recensie: De bullshit oorlog RECENSIE

Recensie: De bullshit oorlog - Will McIntosh

In dit vervolg op Gewoon geen bullshit gaat het verhaal verder waar het geëindigd was. Sam en zijn vrienden zijn op de vlucht voor de president, die iedereen in het land heeft laten geloven dat ze criminelen zijn. Ze besluiten de waardheidsapp, zoals ze die noemen, openbaar te maken. Wat ze alleen niet wisten, is dat er met deze uitvinding een hele hoop nare dingen gebeuren…

Na het spannende einde van het eerste boek, is het fijn om door te kunnen lezen in De bullshit oorlog. De situatie waarin ze zich bevonden, wordt herpakt, en maakt het mogelijk om in principe in één ruk door te lezen in het tweede deel. Dat is lekker, vooral als je het eerste boek niet gelezen hebt zodra het uitgekomen is. Dan blijf je lekker in het verhaal, wanneer je meteen dit boek van Will McIntosh erbij pakt.

De naam spreekt voor zich - er breekt een burgeroorlog uit als bepaalde dingen aan het licht komen. Team bullshit, zoals ze zich kenbaar maken, heeft de waarheidsapp ontworpen om de leugens van mensen te ontmaskeren, maar helaas pakt het niet uit zoals ze hadden gehoopt. Dit is een herkenbaar iets uit de echte wereld, waarin plannen soms door verkeerde uitvoering of de intenties van mensen anders lopen. Mensen willen het recht in eigen handen nemen, en waarschijnlijk zou dit in het echt ook gebeuren als zo’n uitvinding naar buiten kwam. Dit maakt het geloofwaardig om te lezen.

De bullshit oorlog is nog wat heftiger dan zijn voorganger. Er is sprake van meer geweld, logisch ook, omdat het oorlog is. De jongeren zien heftige dingen, waarvoor zij zich verantwoordelijk voelen. Enerzijds logisch, maar ergens ook niet. Het is niet hun schuld dat mensen elkaar vreselijke dingen aandoen. Het maakt de personages aangename mensen, waar je mee kunt voelen en een band mee op kunt bouwen.

Will McIntosh pakt het verhaal met gemak weer op en blijft in dezelfde stijl schrijven als voorheen. Hierdoor voelt het amper alsof je naar een tweede boek gaat, vooral als je ze achter elkaar leest. Ook dit deel leest gemakkelijk weg en je bent er zo doorheen. Als je het niet erg vindt dat het boek wat heftiger is, is dit zeker een aanrader voor fans van het eerste deel.

Recensie: De bullshit oorlog - Will McIntosh

Bullshit - Bullshit 2 - De bullshitoorlog

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De bullshitoorlog is het tweede deel in tweeluik Bullshit van Will McIntosh. Bingelezen vol actie en complot, vanaf 14 jaar: vier tieners en een leugendetector tegen de regering. Voor de fans van Netflix-serie Designated Survivor.

    Amerika, de nabije toekomst. De president heeft alle macht, de politie heeft vrij spel en nepnieuws is overal. Sam en zijn vrienden wilden rijk worden met hun handheld leugendetector. Maar nu is Theo vermoord en zijn ze op de vlucht voor hun moordlustige president, die het prototype koste wat kost in handen wil krijgen. En integer blijven met een tegenstander die nergens voor terugdeinst, is nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk slagen de vier vrienden erin het device uit te brengen. Maar dan breekt de hel pas echt los.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen