• onze waardering

Recensie: Glazen Troon 7 – Koninkrijk van As RECENSIE

Recensie: Glazen Troon 7 – Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

“Hij kwam niet. Hij kwam haar niet halen. Ze zou blij moeten zijn. Opgelucht. Ze wás ook opgelucht. En toch… En toch…” – (blz 104)

Aelin Galathynius zit vast. Opgesloten in een metalen doodskist en meegenomen door de duistere Fae koningin Maeve naar een geheime locatie waar niemand haar ooit zal vinden.

Nadat ze alles heeft opgegeven om haar koninkrijk Terrasen te redden, wacht haar nu niks anders dan vreselijke martelingen en een onmogelijke taak om de wereld te bevrijden van duisternis. Gelukkig staat haar koninkrijk er niet alleen voor. Aedion en Lysandra doen hun best om Terrasen te beschermen en regeren terwijl ze wachten op de terugkeer van Aelin.

Ondertussen blijft haar metgezel Rowan naar haar zoeken aan de andere kant van de wereld. Niks staat hem in de weg om zijn koningin te vinden en de oorlog tegen Valg koning Erawan voor altijd te eindigen. 

Het langverwachte en laatste deel van de Glazen Troon serie is uit, en het is alles wat we hoopten dat het zou zijn.

Sarah J. Maas heeft een ongelooflijke wereld gecreëerd met prachtige, complexe en levensechte personages die allemaal hun eigen reis en verhaal hebben. In de ontknoping blijft geen enkel personage achter en elk afzonderlijk verhaal (hoe klein ook) komt samen aan het einde. Iedereen speelt een belangrijke rol in de oorlog en het mysterie rondom de Wyrd Sleutels en het lot van Erilea.


Voor lezers die Rijk van Stormen en Toren van de Dageraad wellicht een lange tijd geleden gelezen hebben, worden oude vragen en mysteries kort genoemd en uitgelegd. Hierdoor ontstaat er geen verwarring en weet je precies waar de personages doorheen gaan en hoe belangrijk bijvoorbeeld de Wyrd sleutels zijn. Sarah J. Maas doet dit op een fijne manier en gooit je direct middenin het verhaal. Door de hoofdstukken vanuit verschillende personages te beschrijven ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen en onverwachte wendingen die het plot neemt. Interessante momenten zijn wanneer je als lezer wordt geconfronteerd met belangrijke vraagstukken en antwoorden, maar de rest van de personages nog van niks weten. Hierdoor wordt de spanning en actie fantastisch opgebouwd.


Naast de hoofdstukken over Aelin en Rowan, komen ook oude en geliefde personages als Chaol, Dorian, de heks Manon Zwartbek en genezeres Yrene uitgebreid aan bod. Koninkrijk van As is dan misschien het einde van deze prachtige reeks, het is zeker geen boek met enkel antwoorden. Nieuwe vragen en mysteries komen aan het licht voordat oude vragen worden beantwoord. Zelfs gebeurtenissen uit boek 1 (de Glazen Troon) komen op onverwachte momenten naar boven, en blijken na al die tijd een belangrijk punt in het plot te zijn. Het is duidelijk dat Sarah J. Maas goed heeft nagedacht over het verhaal en de gigantische wereld die ze gecreëerd heeft. De geschiedenis van Erilea speelt een belangrijke rol in de ontknoping van dit verhaal, en zelfs onbekende personages uit het verleden weten je te raken.

Helaas, of misschien wel gelukkig, is Maas niet bang om afscheid te nemen van geliefde personages. Het drama en de pijn, niet enkel voor de personages maar ook voor de lezers, maken het boek geloofwaardig. Bij een oorlog hoort tenslotte verlies. 

Koninkrijk van As is het fantastische, spannende laatste boek waar de fans van de Glazen Troon op hebben zitten wachten en stelt op geen enkel moment teleur. Oude en nieuwe mysteries worden ontrafeld en Sarah J. Maas zet de lezers continu voor nieuwe verassingen en schokkende ontdekkingen.
Voor alle fans van de Glazen Troon serie is dit het perfecte einde van een prachtige serie, en een absolute must-read! (En voor alle fans van fantasy die de serie nog niet hebben gelezen: er staat je een fantastische serie van 7 boeken te wachten).

Recensie: Glazen Troon 7 – Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

Glazen troon 7 - Koninkrijk van as

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

  Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

 • De bloemist – C.L. Pattison

 • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

 • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen