• onze waardering

Recensie: Asja en de astrologe RECENSIE

Recensie: Asja en de astrologe – Ina Vâlcanova

In Asja en de astrologe van Ina Vâlcanova volg je het verhaal van twee vrouwen die veel met elkaar gemeen hebben in hun geboortehoroscoop. Zoveel zelfs, dat zij elkaar zouden kunnen zijn. Op een dag besluit astrologe Radost om Asja op te gaan zoeken en haar te waarschuwen voor het gevaar dat dreigt. 

Asja en de astrologe is een vrij zweverig, spiritueel boek. Het gaat namelijk vaak over horoscopen en het lot. Dit sprak mij als lezer niet aan en dus vond ik dit een moeilijk boek om te lezen. Maar als je hierin geïnteresseerd bent dan zal je zeker getriggerd worden door dit boek en er allerlei kleine wijsheden uit kunnen halen, zoals ‘’zelfs de langste weg begint met een allereerste stapje.’’ 

Wat heel prettig is aan dit boek, is dat het is geschreven in de tegenwoordige tijd. Hierdoor zie je al snel het verhaal voor je ogen afspelen. Daarnaast is het geschreven vanuit de ik-vorm waardoor het lijkt alsof de twee vrouwen een verhaal aan je vertellen. Je volgt in eerste instantie steeds per hoofdstuk het verhaal van een van de twee vrouwen. Je moet eerst even puzzelen wie wie is, en pas op pagina 108 kom je achter de naam van de eerste vrouw en op pagina 173 ontdek je de naam van de tweede vrouw. Maar als je hier achter bent leest het boek prettig en weet je precies over welk personage je in het volgende hoofdstuk zult lezen. Je gaat automatisch met beide vrouwen meeleven, hoewel beide vrouwen enorm verschillend zijn. Wat mij erg aansprak aan Asja en de astrologe is dat Asja haar familie van mening is dat zij enorm in de war is en de weg kwijt is. Omdat je als lezer meeleeft met Asja zie je dit zelf totaal niet zo. Asja doet namelijk alles met een duidelijke reden waardoor zij helemaal niet overkomt alsof zij in de war is. 

De schrijfstijl van Ina Vâlcanova vind ik erg prettig. Het is duidelijk en direct to the point. Er zijn geen ellenlange zinnen nodig om duidelijk te maken wat zij bedoelt en hierdoor leest het boek makkelijk weg. 

Concluderend is Asja en de astrologe van Ina Vâlcanova een boek vol met spiritualiteit, geboortehoroscopen en het lot. Als je hiervan houdt, heb je met dit boek een pracht exemplaar te pakken omdat het verhaal goed te volgen is en het boek een puzzel is die je zelf zult moeten oplossen. 

Recensie: Asja en de astrologe – Ina Vâlcanova

Asja en de astrologe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Asja bezoekt haar ex-man en zijn nieuwe Duitse vrouw in hun vakantiehuisje op een Kroatisch eiland. Ze is vergeetachtig, slordig en impulsief. Al joggend breekt ze zich het hoofd over hoe ze haar leven een andere wending kan geven. Dan krijgt ze een raadselachtig telefoontje van een collega.

  Radost is net gescheiden van de schurkachtige Bobi en woont weer in het flatje in Sofia waar ze opgroeide. Ze gooit haar leven drastisch om: ze mediteert, loopt hard en maakt haar eigen beautyproducten. Ook heeft ze zich verdiept in de astrologie. Met haar collega Asja, zo blijkt, heeft ze een speciale astrale band. En Asja hangt iets boven het hoofd. Ze moet ingrijpen.

  Ina Va˘lcˇanova verweeft twee geestige monologen van twee vrouwen wier levens elkaar kortstondig raken. Puzzelstukjes over mensen, katten, sterren en een afgelegen eiland vormen een prachtig geheel over verlangen, frustraties en de (on)mogelijkheid van zielsverwantschap.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen