• onze waardering

Recensie: Everest RECENSIE

Recensie: Everest – Sangma Francis & Lisk Feng

De Mount Everest is met ongeveer 8850 m de hoogste berg ter wereld. Hij is ingeklemd tussen de tien van de veertien hoogste toppen ter wereld. In het voorjaar schuurt de wind van de oceanen tegen de wanden van de bergen. Elk jaar verlaat de wind zijn positie en verandert hij in regen. Ga mee naar een magische plek; de grootste uitdaging voor bergbeklimmers, de woonplaats van de godin van de hemel… Welkom in de wereld van het Himalaya gebergte!

Het boek is geschikt voor jonge lezers, in de leeftijdscategorie 8 – 14 jaar. Maar het is ook erg interessant voor lezers die geïnteresseerd zijn in bergen, mythes en de mysteries rond de Himalaya. Het hele boek is gevuld met mooie en grote prenten, gemaakt door Lisk Feng. Achterin het boek staat een woordenlijst waarin lastige woorden worden uitgelegd, dit kan handig zijn voor jongere lezers.

Sangma Francis heeft Everest verdeeld in meerdere hoofdthema’s, zoals Naar de berg kijken, De berg beklimmen en Boven op de berg. Het begin van het boek vertelt hoe de verschillende platen ervoor hebben gezorgd dat gebergten zijn ontstaan. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld verteld hoe mensen de hoogte van een berg kunnen meten. Er is een compleet hoofdstuk gewijd aan de dierlijke en menselijke bewoners en de verdere natuur op de berg. Het leukste aan Everest zijn misschien wel de legendes van het Himalaya gebergte.

Het verhaal is erg geschikt voor lezers die geïnteresseerd zijn in de natuur, maar soms afgeleid zijn tijdens het lezen. Francis heeft ervoor gezorgd dat er veel variatie in het boek zit. Er is een checklist om een berg te beklimmen, een plattegrond van de Himalaya, prenten die twee complete bladzijden beslaan. Tevens besteed Sangma Francis aandacht aan klimaatverandering en andere factoren die ervoor kunnen zorgen voor de ondergang van de Mount Everest.

Helaas wordt er niet veel aandacht besteed aan de vernietigende invloeden van toerisme en trektochten op de Mount Everest. Er zou ook meer informatie in mogen staan over ecosystemen op de berg, omdat dit misschien wel het meest bijzondere is. Er is bijna nergens zoveel verschil in ecosystemen dan op de Mount Everest.

Everest is het perfecte boek voor jonge avonturiers. Hoe word je een bergbeklimmer? Waarom hebben de Sherpa’s geen last van de ijzige kou van het gebergte? Hoe kunnen de dieren op de Mount Everest overleven? Bestaat de Verschrikkelijke Sneeuwman echt? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer is te vinden in dit prachtig gevulde prentenboek!

Recensie: Everest – Sangma Francis & Lisk Feng

Everest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit ongelooflijke mooie en prachtig geïllustreerde boek vertelt het verhaal van een magische plek, de hoogste plek ter wereld, de ultieme uitdaging voor bergbeklimmers, de woonplaats van Sagarmatha, de Godin van de Hemel...
  Hoe meet je een berg? En hoe word je bergbeklimmer? Waarom hebben Sherpa's minder last van de ijzige kou? Hoe hebben de sneeuwlotus, de sneeuwpanter en de jak zich aangepast aan de extreme omstandigheden? Bestaat de Verschrikkelijke Sneeuwman echt?
  Welkom in de wereld van de Mount Everest!
  Vanaf 6 jaar

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen