• onze waardering

Recensie: Salade RECENSIE

Recensie: Salade – Janneke Philippi

Een salade is meer dan wat blaadjes sla. Met salades valt namelijk eindeloos te variëren en Janneke Philippi wijt haar nieuwe boek Salades hier dan ook volledig aan. In dit boek staan maar liefst honderd salade recepten. De recepten worden onderverdeeld in: blad, groente, granen, rijst & pasta, blik en dressings. Je kan je salade helemaal afmaken door er bijvoorbeeld volkoren speltcrackers bij te maken of croutons met gerookt zeezout door te doen of een zelfgemaakte dressing bij te serveren. Heb jij al zin in een mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden, een zeekraalsalade met coquille of een couscoussalade met geroosterde zoete aardappel? Of zet je liever je tanden in een boterham met krab-radijssalade met dille?

Het boek heeft een prettige, rustige vormgeving en de foto’s zien er bijzonder aantrekkelijk uit. Veruit de meeste recepten bestaan uit twee pagina’s, waarvan de linkerpagina met foto, en de rechterpagina met een korte inleiding, bereidingswijze-, tijd en ingrediëntenlijst. De recepten zijn geschikt voor twee tot vier personen. De bereidingswijze is erg overzichtelijk doordat de handeling bijvoorbeeld: marineer, kneus, snijd of schil dikgedrukt staat. De gerechten bestaan uit goed verkrijgbare ingrediënten en ogen allemaal overwegend eenvoudig zonder al te veel poespas.

Eerlijk is eerlijk, bij het doorbladeren van dit boek word ik bijzonder enthousiast. Er staan zoveel salades in die mij het uitproberen waard lijken. Het eerste gerecht uit Salade dat ik maakte, was de paksoisalade met honing-mosterdkip, kokosdressing en gesuikerde pecans. Deze salade was erg lekker, de kip was goed op smaak, en de noten en rauwe paksoi geven de salade wat extra bite. Ik vond de hoeveelheid sjalot wel wat veel in dit gerecht.

Het tweede gerecht uit Salade dat ik maakte, was de salade met Hollandse garnalen en waterkersdressing. Wederom een heerlijke salade, met een lekkere frisse dressing van waterkers met citroen. In dit recept prefereer ik toch minder sjalot, maar wellicht is dat gewoon persoonlijk.

Tevens maakte ik de knoflook-kruidenbroodjes met zeezout. Deze broodjes waren een lekkere aanvulling. Je kunt de broodjes kruiden zoals je wilt en daarmee zijn ze geschikt om bij vrijwel iedere salade te eten.

Maak een feestje van iedere salade en varieer eindeloos met dit boek van Janneke Philippi. Of je nu een lichte zomerse salade op tafel wilt zetten of een voedzame winterse salade zoekt of een salade voor op brood, dit boek biedt het allemaal.

Recensie: Salade – Janneke Philippi

Salade

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Salades zijn veelzijdig, zowel in vorm als smaak, en bovendien een aantrekkelijke manier om je favoriete seizoensproducten te presenteren. Van een licht voorgerecht, of een gezond bijgerecht tot een rijk hoofgerecht; de salade kan een heerlijke rol spelen in vrijwel elke lunch of elk diner.


    InSalade geeft Janneke Philippi ruim honderd uitnodigende recepten die geschikt zijn voor elke maaltijd of gelegenheid; salade met blad, groentesalades of een salade met granen. Van mango- en chorizosalade met gezouten pistache tot sushirijstsalade met zalm, avocado en sojaboontjes. En niet te vergeten de bijpassende toppings, dressings, hartige koekjes, mozzarellabrood en kruidengrissini. Bovendien biedt Salade talloze suggesties voor een saladebar, lunchsalades voor op het brood, borrelsalades en salades in een jasje.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen