• onze waardering

Recensie: Jij alleen RECENSIE

Recensie: Jij alleen - Ninni Schulman

Jij alleen is een psychologische thriller, geschreven door Ninni Schulman. Je volgt het verhaal van Iris die op een dag Paul ontmoet. Het lijkt liefde op het eerste gezicht en al snel zijn Iris en Paul onafscheidelijk. Zo onafscheidelijk zelfs, dat Iris al snel alleen nog maar bij Paul is en verder compleet geïsoleerd raakt. Maar dan komt ze erachter dat echte liefde soms enorm angstaanjagend kan zijn. 

Jij alleen begint als een romantisch liefdesverhaal. Het duurt best lang voordat het echt spannend wordt, maar hierdoor is de spanning wel extra aanwezig. Je wacht als het ware op spannende momenten en dit komt dan ook geheel onverwachts waardoor het extra hard aankomt als je bij het spannende deel van het boek bent aanbeland. 

Het boek heeft een prettige opbouw doordat bovenaan het hoofdstuk staat of het geschreven is vanuit Iris of Paul. Hierdoor ontwikkel je ook automatisch voor beide personen empathie en wordt je als lezer heen en weer geslingerd tussen gebeurtenissen tussen Iris en Paul. Ook maakt Jij alleen steeds sprongen in de tijd waardoor dit boek een echte pageturner wordt, je wilt weten hoe het verder gaat en ik kon dan ook niet wachten om verder te lezen. De spannende momenten worden hiermee ook afgewisseld met minder spannende momenten, waardoor je als lezer tussen gevoelens wordt heen en weer geslingerd. De spannende momenten zijn zeer gedetailleerd en intens beschreven, wat mij als lezer vaak deed huiveren. 

Zoals eerder gezegd, begint Jij alleen als een romantisch liefdesverhaal. De liefdesverklaringen zijn af en toe wat zoetsappig en hier had ik af en toe wat moeite mee. Maar wanneer je bij het spannende deel van het boek bent aanbeland, zul je begrijpen waarom Ninni Schulman deze passages zo lang en uitgebreid heeft beschreven. 

Dit verhaal speelt zich af in de herfst en winter in Zweden. De omgeving wordt prachtig geschetst en je kunt het bijna voor je zien wanneer je dit boek leest. 

Concluderend is Jij alleen van Ninni Schulman een boek dat begint als een zoetsappige roman, maar na verloop van tijd veranderd het in een angstaanjagend verhaal over liefde en elkaar niet los kunnen laten, waarvan je als lezer vurig hoopt dat jij hier nooit in zult belanden. 

 

Recensie: Jij alleen - Ninni Schulman

Jij alleen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Pål werkt als bewaker in de metro van Stockholm. Na jaren van verdriet om het verlies van zijn vrouw is hij opnieuw klaar voor de liefde.
    Iris is freelance designer. Ook zij heeft een lastige tijd achter de rug en heeft genoeg van haar eenzaamheid.
    Dan ontmoet ze Pål. Hij is bijzonder aantrekkelijk en lijkt precies te weten wat ze nodig heeft. Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze eigenlijk alleen nog maar oog voor elkaar hebben, en Iris' wereldje wel erg klein wordt. Haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als Iris beweert. En dat is volkomen terecht.
    Jij alleen start bij onze diepst menselijke behoefte: het verlangen naar geborgenheid en de droom om onmisbaar te zijn. Maar het eindigt ergens helemaal anders. Een beklijvend verhaal van liefde en eenzaamheid, afhankelijkheid en obsessie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen