• onze waardering

Recensie: Crazy Rich Asians RECENSIE

Recensie: Crazy Rich Asians - Kevin Kwan

In Crazy Rich Asians - het debuut van de inmiddels gevierde auteur Kevin Kwan - maak je kennis met de bescheiden, maar beeldschone lerares Rachel Chu en haar charmante vriend Nicholas Young. Als Nick haar uitnodigt om de zomer bij hem en zijn familie door te brengen, weet Rachel niet wat haar te wachten staat. Nick is opgegroeid in weelde en rijkdom, waarin privé-jets en couture kleding aan de orde van de dag zijn. Ineens is Rachel de vriendin van de meest begeerde vrijgezel van Singapore en de gehele high society - inclusief Nicks moeder Eleanor - staat klaar om haar ten val te brengen…

Eindelijk is dit boek vertaald! Vorig jaar las ik Crazy Rich Asians al in het Engels en het was een genot om hem opnieuw in het Nederlands te lezen. De vertaling is spot-on, er is geen hilarisch moment of schokkende gebeurtenis verloren gegaan. Ook is de hautaine houding van Nicks familie en de bleu-heid van Rachel perfect beschreven. Dankzij het grote aantal personages begrijp je dat Rachel af en toe verdwaalt in de wirwar van rijk, rijker, rijkst en tegelijkertijd krijg je geen genoeg van hun escapades.

Kevin Kwan geeft ons in dit boek een uniek inkijkje in het leven van de steenrijke Singaporese elite en schroomt niet om daarbij flink in details te treden. Er worden exorbitante bedragen uitgegeven aan etentjes, juwelen en minnaressen, want ook zij dragen bij aan de hoge status van de succesvolle Aziatische zakenman. Sommige passages zijn absurd, maar toch ook weer heel geloofwaardig. Want bij de rijksten der aarde kan niets te gek.

In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Nicks familie en dat gaat gepaard met vele uitdrukkingen in het Kantonees, Maleis en Minnanyu, die onderaan de pagina’s worden vertaald. Dit versterkt de authentieke sfeer van het verhaal én de geloofwaardigheid van Kwan, maar het leidt ook af. Het is in deze fase al niet gemakkelijk om alle personages uit elkaar te houden en dan kan het af en toe storend zijn om dingen te moeten opzoeken. Desalniettemin is het grappig om te lezen dat zelfs de elite soms slang gebruikt.

Is het dan alleen maar humor wat de klok slaat? Absoluut niet. Crazy Rich Asians gaat ook over een traditionele generatie die langzaam verdwijnt en over een jonge generatie met een onmogelijke prestatiedrang. Maar bovenal gaat het natuurlijk om familie. Want hoe moeizaam sommige relaties ook zijn, bloed kruipt waar het niet gaan kan en daar heeft geld dan weer niets mee te maken.

 

Recensie: Crazy Rich Asians - Kevin Kwan

Crazy Rich Asians 1 - Crazy Rich Asians

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een uniek inkijkje in de wereld van de schatrijke Aziatische elite

    Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan...

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen