• onze waardering

Recensie: Jungles RECENSIE

Recensie: Jungles - Mia Cassany & Marcos Navarro

In Jungles: de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld van Mia Cassany & Marcos Navarro ga je op reis naar de meest fantastische en geheimzinnige plekken in de natuur. Op elke spread zijn meer dan twintig diersoorten te vinden. Op de eerste spread zie je de wereldkaart en daarop kun je precies zien naar welke delen van de wereld je gaat in dit boek. 

Jungles: de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld is een prachtig, groot boek voor elk kind en stiekem ook voor volwassenen die graag meer willen weten over de wereld om ons heen. Je gaat per spread op reis naar een ander deel van de wereld. Er zijn prachtige illustraties bij het verhaal gemaakt en de tekst is erg leerzaam. De tekst is geschikt voor jonge kinderen, omdat moeilijke woorden goed worden uitgelegd. Zo lees je bijvoorbeeld wat Werelderfgoed van Unesco is, maar ook het begrip mangrove wordt uitgebreid uitgelegd.

In Jungles de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld reis je letterlijk de hele wereld over. Je gaat van Afrika naar AustraliĆ« en alles daar tussenin. Wanneer je bent aangekomen aan het einde van dit boek vind je per spread welke dieren je daarop had kunnen vinden en hoeveel er te vinden waren. Het is mooi om dan even terug te bladeren naar de spread om te kijken of jij al deze dieren echt kunt vinden. Daarnaast wordt er op de laatste spread ook een beetje extra informatie gegeven over de dieren. Want bij de spread zelf, lees je vooral over de omgeving. De informatie over de dieren vind je dus alleen aan het eind van Jungles: de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld.

Concluderend hebben Mia Cassany & Marcos Navarro met Jungles: de mooiste bossen, oerwouden en natuurreservaten van de wereld een prachtig groot boek gemaakt waarbij kinderen hun hart kunnen ophalen en zich keer op keer bij kunnen verbazen over de rijke natuur die onze wereld heeft. Wanneer de kinderen vooraf horen hoeveel van elke diersoort er te vinden is, wordt het zelfs een soort zoekspelletje om alle dieren te kunnen vinden. 

 

Recensie: Jungles - Mia Cassany & Marcos Navarro

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Gezocht: nieuwe recensenten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Ule

  • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen