• onze waardering

Recensie: Opposition RECENSIE

Recensie: Opposition - Jennifer L. Armentrout

Nadat de Luxen zijn geland op planeet Aarde, weten Katy en Daemon dat alles anders gaat worden. Katy’s wereld is in gevaar en zij en Daemon moeten er alles aan doen om het ergste te voorkomen: totale vernietiging van de Aarde. Maar wie kunnen ze vertrouwen en van wie moeten ze zo ver mogelijk vandaan blijven? Met de kracht van de Luxen en de originals, lijkt het onmogelijk hen allemaal te verslaan. Dus moeten Katy en Deamon een plan verzinnen om ze toch te slim af te zijn. Gaat het hen, samen met hun naasten, lukken de wereld te redden?

Opposition is het allerlaatste deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Het boek gaat direct verder waar het vorige deel, Origin, eindigde: de Luxen zijn op aarde geland. Daemon, Dawson en Dee verdwijnen gelijk, en Katy, Beth, Luc an Archer wachten geduldig op hun terugkomst. Wanneer Katy en Archer vervolgens naar de supermarkt gaan, begint de spanning pas echt.

Om direct met de deur in huis te vallen: Opposition is een fantastisch einde van deze serie. Het is het beste boek in de hele serie; een knaller van een afsluiter. Na het lezen van dit laatste deel krijg je een soort hol gevoel in je maag, wanneer je eraan denkt dat er geen vervolgdeel meer gaat komen. In vijf boeken hebben we Daemon, Katy en de rest goed leren kennen, en is de kans groot dat je ze bent gaan zien als je beste vrienden. Vrienden waarvan je na het lezen van Opposition afscheid neemt...

Op het gebied van schrijfstijl en leestempo verschilt dit boek niet van Origin. Het boek leest lekker vlot en Jennifer L. Armentrout weet veel gebeurtenissen in één boek te stoppen, zonder dat het voelt alsof je van de ene naar de andere situatie wordt gesleurd. Ook is het doel hetzelfde als in de andere delen: Katy en Daemon die er alles aan doen om de wereld te beschermen. Daarbij wordt er ook in dit deel geschreven vanuit twee perspectieven, die van Katy en Daemon. Dat is erg interessant, omdat Katy en Daemon niet altijd op dezelfde plek zijn. Op deze manier weet je precies in welke situatie beide personages verkeren.

Wat wel een groot verschil is ten opzichte van de andere delen, is dat Katy echt een badass hoofdpersonage is geworden. Ze is van een lief boekenmeisje in een stoere chick veranderd, alhoewel die lieve booknerd nog steeds in haar zit. Dus ook al is ze veel stoerder geworden, ze is niet haar ware ‘ik’ verloren. Het is dus niet alsof je over een heel ander personage aan het lezen bent, wat erg positief is. Daemon is een karakter waar iedere vrouwelijke lezer voor zal vallen. In Opposition lijkt het alsof hij nog meer verliefd op Katy aan het worden is, als dat al mogelijk was. Deze twee hoofdpersonages, die elkaar in het begin van de serie enkel aan het treiteren waren, zullen nu een kogel voor elkaar vangen. Hun liefde voor elkaar staat op nummer één.

Natuurlijk gaat het in Opposition niet alleen maar over de liefde tussen Katy en Deamon. Je leest over familieleden die zich voor elkaar opofferen, heel veel actie, maar ook hartbrekende momenten waardoor je niet kunt stoppen met lezen. Dit is vooral kenmerkend voor de laatste twee boeken uit deze serie: Origin en Opposition. De delen daarvoor zijn zeker geen pronkstukken. Dit om aan te geven dat alhoewel het eerste deel, en misschien ook wel het tweede en zelfs derde deel, je niet zijn bevallen, het zeker nog de moeite waard is om door te lezen. Je zult van Katy en Deamon gaan houden, en je zult je leeg van binnen voelen wanneer je beseft nooit meer wat over hen te lezen.

Opposition is een fantastisch slotstuk van de Lux-serie. Dit boek lijkt alles in zich te hebben: actie, verraad, liefde, wanhoop... Het is onwijs jammer dat dit verhaal over Katy en Daemon is afgelopen.

 

Recensie: Opposition - Jennifer L. Armentrout

Lux 5 - Opposition

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Opposition' is het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Na "Obsidian', "Onyx', "Opal' en "Origin' is "Opposition' de absolute climax van deze young adult-crossover-serie. Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met "Opposition'.
   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen