• onze waardering

Recensie: De vloek van de Titaan RECENSIE

Recensie: Percy Jackson - De vloek van de Titaan - Rick Riordan

Het verhaal van Percy Jackson en zijn vrienden gaat verder in De vloek van de Titaan. Percy gaat op zoek naar nieuwe halfbloeden, zodat ze mee kunnen naar het kamp en daar veilig kunnen leven en trainen. Dit is echter een gevaarlijke taak, waarbij Annabeth ontvoerd wordt en de groep naar haar op zoek gaat. Het orakel heeft voorspeld dat iemand het niet zal overleven…

Het verhaal gaat in deze graphic novel veel sneller dan in het 'normale' boek De vloek van de Titaan, en dat is logisch. Het is niet mogelijk om alle details die Rick Riordan in het boek heeft verwerkt, naar een tekening te vertalen. Hierdoor gaat het soms een beetje snel, en moet je nog een keer kijken voordat je begrijpt wat er precies aan de hand is. Het helpt om het boek gelezen te hebben, maar als je daar niet van houdt, is het mogelijk om deze graphic novel te lezen zonder kennis van het boek te hebben.

Als je fan bent van (Griekse) mythologie, is het gaaf om deze graphic novel te lezen. De vloek van de Titaan laat verschillende monsters zien, die je een stuk beter kunt visualiseren dan wanneer je er over leest (tenzij je natuurlijk heel veel van mythologie af weet, maar dat geldt voor de meeste mensen niet). Het geeft een beter beeld van het gevaar waarmee Percy en zijn vrienden te maken krijgen. Ook is het vaak donker op de afbeeldingen, en dat past goed bij het verhaal en de situaties.

Het is jammer dat je snel geneigd bent om over de afbeeldingen heen te kijken. Er is veel detail in gestopt, maar vaak scannen onze ogen de plaatjes alleen maar op zoek naar tekst of dialoog. Het is de moeite waard om de tijd te nemen voor deze graphic novel van Rick Riordan. Je kunt er heel snel doorheen zijn, maar het is aan te raden om er lekker rustig aan te doen en je te verliezen in het verhaal. Het zou zonde zijn als je dat niet doet!

De vloek van de Titaan, in de vorm van een graphic novel, is een echte aanrader voor iedereen die genoten heeft van de eerdere boeken in deze serie - graphic novel of niet. Het kan zijn dat je er even doorheen moet prikken dat de personages er anders uitzien dan je had gedacht (of in de verfilmingen hebt gezien), maar dat went snel. Het is zeker de moeite waard!

 

Recensie: De vloek van de Titaan - Rick Riordan

Percy Jackson en de Olympiërs 3 - De vloek van de Titaan graphic novel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De derde graphic novel over Percy Jackson

  Je vecht niet iedere dag met een half-leeuw-half-mens. Maar als je de zoon bent van een Griekse god, kan dat zomaar gebeuren. En nu wordt mijn vriendin Annabeth vermist, is er een godin gevangengenomen én moeten we het opnemen tegen de Titaan Kronos. O ja, en het orakel heeft voorspeld dat een van ons het niet zal overleven...

  Dit is het derde deel van de Percy Jackson-serie dat bewerkt is tot graphic novel. De wereld van de Griekse goden en halfgoden komt opnieuw tot leven met de illustraties van Attila Futaki. Lees, kijk en laat je meeslepen!

  Lees ook de andere graphic novels van Rick Riordan: De bliksemdief en De Zee van Monsters

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen