• onze waardering

Recensie: Doelwit Alex Cross RECENSIE

Recensie: Doelwit Alex Cross – James Patterson

Doelwit Alex Cross is alweer het 24ste deel over het karakter Alex Cross van James Patterson. Weet de auteur het boek nog wel vernieuwend te houden?

In Doelwit Alex Cross van James Patterson wordt de Senator Betsy Walker vermoord. Wanneer er niet ver van de plaats delict nog een lijk gevonden wordt én er een beruchte huurmoordenaar rondloopt vermoed Alex Cross dat er meer aan de hand is. Al snel blijken er zes huurmoordenaars rond te lopen die iets van plan zijn. Alex ontdekt dat er sprake is van een groots complot en hij doet er alles aan om de daders te stoppen.

Doelwit Alex Cross is zoals gezegd het 24ste deel uit de Alex Cross-serie. Het is zeker handig om de eerdere delen gelezen te hebben, omdat er veel karakters in dit boek voorkomen die ook in de eerdere boeken voorkomen, echter is het verhaal ook prima te volgen als je de eerdere boeken niet gelezen hebt. James Patterson weet elk karakter dusdanig te introduceren dat je al snel weet wie wie is.

Het begin van het boek is erg traag. Er wordt veel vaktermen gebruikt, die niet allemaal uitgelegd worden, waardoor je aandacht soms verslapt. Daarnaast heeft James Patterson een uitgebreide schrijfstijl. Hij geeft veel details over wapens, auto’s en andere onderdelen, waardoor het boek erg vertraagd. Een voorbeeld hiervan is als volgt: “De weg was smal en het slechte wegdek was ondergesneeuwd, maar Franks reed hard door in zijn witte Chevy Tahoe met Wyoming-nummerborden, geavanceerde schokbrekers en sneeuwkettingen om de banden.” Het boek werd hierdoor vooral in het begin erg langdradig, waardoor het niet makkelijk doorlas. Daarnaast wordt er in het boek geschreven vanuit veel perspectieven, namelijk Alex Cross, Bree (zijn vrouw) en de zes huurmoordenaars. In het begin is het aan de lezer om uit te vogelen wie wie is en als lezer begrijp je de noodzaak van al die perspectieven niet. Pas op de helft van het boek wordt het echte verhaal duidelijk en begrijp je waar James Patterson met het boek heen wilt. Je snapt waarom hij gekozen heeft voor de verschillende perspectieven. Echter komt dit besef bij de lezer net te laat, omdat de lezer dan al 200 pagina’s heeft moeten doorworstelen.

Wanneer je daar eenmaal doorheen bent barst het verhaal goed los en is het moeilijk om het boek weg te leggen. Het verhaal wordt interessant en het complot dat wordt blootgelegd zit ontzettend goed in elkaar. Het boek heeft korte hoofdstukken, dus ondanks de wat langdradige schrijfstijl leest het boek wel vlug door.

Ondanks dat ik ontzettend in dit boek moest komen en het begin erg langdradig was, is het boek zeker de moeite om door te lezen. Wanneer je eenmaal over de helft van het boek bent, kun je het niet meer wegleggen! Je wilt doorlezen om erachter te komen hoe alles nu precies in elkaar zit. Door het zwakke begin, maar sterke einde moet ik het boek toch maar 3 hartjes geven. Als het begin sterker was geweest had Doelwit Alex Cross een hogere waardering van mij gekregen.

Recensie: Doelwit Alex Cross – James Patterson

Alex Cross - Doelwit Alex Cross

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De president van Amerika is vermoord door een sluipschutter. Terwijl het hele land in shock is en honderdduizenden in Washington de begrafenis bijwonen, krijgt Alex Cross de opdracht om samen met de fbi het onderzoek te starten. Alex en zijn vrouw Bree Stone, hoofd van de politie, staan onder grote druk om antwoorden te vinden, maar al snel blijkt een angstig voorgevoel van Alex uit te komen. Dit was niet alleen een aanval op de president, maar ook een doelbewuste aanslag op het functioneren van het hele land. Alex Cross zal alles op alles moeten zetten om zes getrainde huurmoordenaars tegen te gaan in de chaos en paniek van Washington DC.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen